Small preview image


ASUS ROG Ares som vi tidigare rapporterade om under dagen fortsätter att skapa rubriker och nya uppgifter ger nu både mer detaljer kring kortets uppbyggnad samt prissättningen. ASUS ROG Mars var ett extremt grafikkort på många sätt och inte minst prislappen som landade på runt 14 000 svenska kronor. När ASUS senaste i år lanserar sitt ROG Ares-kort så kommer det att vara ett extremt kort, men samtidigt inte med samma extrema prislapp. De uppskattningar vi hört pekar på ett pris runt 8000 svenska kronor när det kommer till butiker, en stor investering men bra mycket mindre än ASUS ROG Mars om uppskattningarna håller.



ASUS ROG Ares kommer att likna Radeon HD 5970 på det sättet att man använder sig av två grafikprocessorer. Men skillnaden är att Ares Cypres GPU:er kommer att köras i full hastighet och likaså de 4GB (!) GDDR5-minne som kommer att hittas på kortet.


För att klara av detta har ASUS byggt om kretskortet som precis likt Mars är högre än vad vi är vana vid och utrustats med med hela tre stycken PCI Express-strömkontakter, två 8 pins och en 6 pins. Detta betyder att kortet i praktiken kan dra sammanlagt 525W, vilket lämnar gott om utrymme för överklockning.


Vi kommer förhoppningsvis att kunna bjuda på bilder av ASUS nya monsterkort inom kort och givetvis fortsätta följa utvecklingen av ASUS ROG Ares på nära håll. Om kortet blir lika kraftfullt som den grekiska gud det fått sitt namn från kan det bli en spännande skapelse.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments