asus_poseidonAsus var som vanligt på plats när svenska datorfestivalen Dreamhack Winter gick av stapeln under sista veckan i november. Förutom en stark närvaro i festivalens spelturneringar visade Asus upp den senaste versionen det hybridkylda grafikkortet ROG 780 Poseidon.

Asus Geforce ROG Poseidon visades för första gången redan under Computex-mässan i Taiwan men baserade då grafikkortet på Nvidias Geforce GTX 770 GPU. Under Dreamhack Winter passade Asus på att visa upp den senaste modellen av Poseidon som fått flera nämnvärda uppgraderingar. Vi kunde bland annat bekräfta att Asus bestämt sig för att bygga kortet kring Nvidias kraftfullare Geforce GTX 780 GPU. Även om vi givetvis hade hoppats på nya flaggskeppet Geforce GTX 780 Ti är det ett klart lyft från tidigare GTX 770.

Nvidias Geforce GK110 GPU levererar 2 304 Cuda-kärnor och paras med 3 gigabyte GDDR5-minne över en 384-bitars minnesbuss. Vilka klockfrekvenser Asus väljer att leverera kortet med är dock ännu oklart.

Kretskortet använder sig av en digital strömförsörjning som med namnet Asus Digi+ ska bygga på japanska kondensatorer för upp till 30 procent lägre brus och bättre hållbarhet.

Asus_Poseidon_01 Asus_Poseidon_02
Asus_Poseidon_03 Asus_Poseidon_04
Asus_Poseidon_05 Asus_Poseidon_06
Asus_Poseidon_07 Asus_Poseidon_08

Mest intressant är givetvis grafikkortskylaren Directcu H2O som numera kommer med dubbla fläktar och gängade anslutningar för att passa med olika vattenkylningssystem. Det integrerade vattenblocket ackompanjeras av en rejäl aluminiumfläns och ska hjälpa att hålla grafikkortets temperaturer i schack. På baksidan av grafikkortet ser vi även en metallplatta med Asus ROG Poseidon-loggan som tydligt visar att detta inte är en vanlig modell i tillverkarens grafikkortsutbud.

När Asus ROG 780 Poseidon dyker upp i butiker är något oklart, likaså vad prislappen då lyder.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid