Asus ROG 348Q är den första ultrabreda gamingskärmen som försöker kombinera hög upplösning med en kvalitativ bildpanel samt rejäla uppdateringsfrekvenser. Under IFA 2015 avslöjar Asus att deras välvda 34-tum IPS-panel ska nå upp till minst 100 hertz, en rejäl ökning från de 75 hertz som tidigare utannonserats.

Asus har tagit ett fast grepp om marknaden för gamingskärmar med främst sin omåttligt populära model ROG Swift. Mycket har hänt sedan introduktionen av Swift och Asus senaste alster är inte bara betydligt större utan även utrustad med en mer högkvalitativ bildpanel.

Asus ROG 348Q är en 34 tum stor gamingskärm vars välvda IPS-panel ger riktigt fina betraktningsvinklar, bra färgåtergivning och generellt en god bildkvalité. På IFA visade Asus upp en något senare modell av den prototyp som visades under Computex och våra första intryck är goda. Det är fortfarande för tidigt att sia om skärmens slutgiltiga prestanda och bildkvalité men IPS-panelen ger helt klart ett bättre intryck än även de bästa TN-paneler.

Med en 3 440 x 1 440 pixlars upplösning levererar Asus något av en optimal mix av skärmstorlek och upplösning. Grafikkort som Geforce GTX 980 Ti och Titan X har potential att leverera riktigt fina bildfrekvenser i denna upplösning, samtidigt som vi inte blir irriterade på pixlighet som kan uppkomma i 2 560 x 1 080 upplösning på likvärdig skärmstorlekar.

100 hertz räcker långt vid 3 440 x 1 440 pixlar

Sista essset i skjortärmen för Asus kommande gamingskärm är en allt jämt ökad uppdateringsfrekvens. Under Computex hävdade Asus att man skulle nå 75 hertz, under IFA är siffran ökad till 100 hertz och bör återigen bli en bra avvägning för de flesta användare. Att nå mer än 100 bilder per sekund i 3 440 x 1 440 pixlars upplösning är inte en alldeles lätt uppgift för något grafikkort. Med stöd för Nvidia G-sync har detta potential att ge en mycket följsam och trevlig spelupplevelse tillsammans med Geforce-grafikkort i toppskiktet.

Asus ROG 348Q känns på det stora hela som en mycket spännande gamingskärm där en aggressiv ROG-design och en något stor och flashig skärmfot kan avskräcka vissa konsumenter. Den stora frågan är samtidigt vilka konkurrenter som modellen får brottas med när den väl dyker upp i butikshyllor tidigt under nästa år och om skärmen är värd de 13 000 kronor som verkar bli prislappen.

Läs mer om IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
drizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Mycket sugen på en sån här men ugh… tidigt nästa år… det är evigheter tills dess! 😮