ASUS har på CES presenterat en armada av nya moderkort för Intels Sandy Bridge-plattform. Men likt konkurrenten Gigabyte har ASUS även passat på att uppgradera sitt utbud av LGA1366-moderkort och det med ett nytt flaggskepp i Republic of Gamers – ASUS Rampage III Black Edition. Moderkortet kommer bland annat med ett expansionskort med kraftfulla ljud och nätverksprocessorer.

ASUS Rampage III Black Edition är i sig ett kraftfullt moderkort riktat mot entusiaster och överklockare. Vi hittar de klassiska godsakerna som fysiska knappast för omstart och boot direkt på moderkortet, mätpunkter för spänningar och väl tilltagen strömförsörjning. Annan funktionalitet värd att nämna är två stycken SATA 6,0 Gbsp portar, fyra PCIe x16 platser för grafikkort och sex DDR3-minnesplatser. Som medlem i Republic of Gamers-familjen har man även ett tungt fokus på gamers, något som onekligen märks tydligt med deras expansionskort ASUS ThunderBolt.

blackedition
Bildkälla: TechConnect

ThunderBolt kommer att skeppas med ASUS nya moderkort och är ett expansionskort som inte bara huserar en kraftfull nätverksprocessor från Bigfoot Networks, Killer 2100, utan även en ljudkrets från ASUS egen populära Xonar-familj. Killer 2100 kräver ingen större presentation, men är tänkt att minimera processorbelastningen vid onlinespel och nedladdningar, samtidigt som kretsen per automatik ser till att ge prioritet för just spel, vilket ska minimera problem med lagg och hög ping.

ASUS Xonar ljudkrets har stöd för 7.1-kanals ljud genom sin ASUS AV100-krets bjuder ThunderBolt på bland annat ett SNR-värde av 100dBA samt stöd för EAX.

ASUS har ännu inte avslöjat någon prissättning för ASUS Rampage III Black Edition, inte heller gett någon information om huruvida expansionskortet ThunderBolt kommer att säljas separat. Men räkna med mer information om detta inom en snar framtid.

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Mean Machinefizzyflaskanhirschthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Jag misstänker att Bigfoot har krav på att deras nätverkskort måste bundlas med moderkortet från tillverkaren snarare än att säljas löst. Annars hade jag kunnat tänka mig ett sådant separat, faktiskt.

this
Medlem
this

Hur stor skillnad gör egentligen Killer 2100 i praktiken? Är lite skeptisk till att det ska göra en betydande skillnad.

fizzyflaskan
Medlem
fizzyflaskan

Bigfoot säljer ju lösa nätverkskort redan så varför skulle dom ha krav på just detta då mean machine?

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”fizzyflaskan”]Bigfoot säljer ju lösa nätverkskort redan så varför skulle dom ha krav på just detta då mean machine?[/quote]

För att dom inte vill konkurrera med sig själva?

fizzyflaskan
Medlem
fizzyflaskan

[quote name=”hirsch”][quote name=”fizzyflaskan”]Bigfoot säljer ju lösa nätverkskort redan så varför skulle dom ha krav på just detta då mean machine?[/quote]

För att dom inte vill konkurrera med sig själva?[/quote]
Sen när kokurerar man med sig själv? De lär ju ta bra betalt för sin krets isf, dessutom hamnar den ju inte i samma nishade klass (vilket höjer priset ytterligare ) då detta även är ett ljudkort. Men förmodligen är de ett bundle kort de kan jag hålla med om.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

För att de själva vill tjäna pengar på försäljningen av deras kretsar till slutkund, de vill inte att ASUS tar förtjänsten. Misstänker jag i alla fall. Det där med OEM är lite knepigt i rätt många fall.