Vi har räknat med att få se flera nya intressanta skärmar under årets CES och Asus sparkar igång årets mässa med en uppföljare till den Swift-skärm som lanserades samma tid förra året. Nya ROG Swift PG27AQ är fortfarande 27 tum, men har uppgraderats med IPS-panel och 4K-upplösning.

Vi blev mäkta imponerande när vi besökte Asus på förra årets CES, där de visade upp Asus ROG Swift som blev en av de första skärmarna på marknaden som kombinerade en hög upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar med hög uppdateringsfrekvens och Nvidias frekvenssynkroniseringsteknik G-Sync. Nu, ett år senare, får vi stifta bekantskap med dess uppföljare PG27AQ.

Den nya skärmen är fortfarande 27 tum stor men har fått en knuff i upplösning till 3 840 x 2 160 pixlar, vilket ger en pixeltäthet på strax över 160 pixlar per tum. I år används en IPS-panel istället för den TN-variant som användes i den första Swift-upplagan, vilket bör ge betydligt bättre betraktningsvinklar och färgåtergivning. Det finns precis som tidigare stöd för G-Sync, men den här gången används uppdateringsfrekvensen 60 hertz snarare än 144. Detta dels för att IPS-paneler inte är lika snabba som TN-paneler och dels på grund av begränsningarna i dagens gränssnitt.

rogswift4k_system

Vi passar givetvis på att klämma lite på den nya skärmen på mässgolvet hos Asus på Caesar’s Palace i Las Vegas, där den demonstreras tillsammans med ett riktigt påkostat testsystem.

Tyvärr har vi inte fått några uppgifter om vad skärmen kommer kosta, men med tanke på att skärmteknik har blivit billigare sedan förra året är det inte omöjligt att den nya skärmen prissätts snarlikt sin föregångare runt 7 000 kronor. Lansering sker under årets andra halva hälft, och vi har inte fått några mer specifika lanseringsuppgifter än så.

Vi ser fram emot att få sätta tänderna i nya ROG Swift PG27AQ i testlabbet, och tills dess kan du ta en titt på vår bildskärmsguide där du i skrivande stund hittar sju prisvärda 4K-skärmar.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid