ROG_sica_whetstone_banner

Konkurrensen tätnar bland MOBA-mössen på marknaden och Asus är inte sena på att svara Logitech som nyligen lanserade sin G302. Asus svar är ROG Sica, en ambidextrös gamingmus med utbytbara brytare där man alltså ställer in siktet på de spelare som primärt spelar onlinebaserade arenaspel som Dota 2 och League of Legends.

Asus presenterar idag nya MOBA-musen ROG Sica, en kompakt ambidextriös gamingmus som främst riktar sig till MOBA-spelare. Tillverkaren beskriver Sica som en mus som är anpassad för alla greppstilar med en simpel design och hållbara Omron-brytare. Asus har valt att separera musknapp 1 och 2 från resten av kroppen på Sica då det ska minska slaglängden och ge en snabbare respons. ROG Sica ska även ha förbättras vad det gäller byte av brytare, något som Asus introducerade redan hos den tidigare modellen, Gladius.

ROG_Sica_gaming_mouse_03

Asus ROG Sica
Anslutning USB-kabel
Antal knappar 3
Sensor Optisk
DPI Upp till 5000 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Brytare  Omron, utbytbara
Dimension 115 x 62 x 39 mm
Vikt 117 g (inklusive USB-kabeln)

ROG Sica bestyckas med en optisk sensor, dock så är det oklart vilken optisk sensor det är Asus valt att använda men de låter sig meddela att den stödjer upp till 5 000 DPI, 130 tum per sekund, 1000 Hz polling rate och 30 g acceleration.

I samband med presentationen av ROG Sica så visar även Asus upp den nya slikon-musmattan ROG Whetstone som givetvis följer designspråket som Asus har i sin ROG-serie. Födelen med silikonmattor är att de inte ändrar form, är lätta att rulla ihop och ta med samt är lätta att rengöra.

ROG_Whetstone_gaming_mouse_pad_01

Asus ROG Whetstone
Material Silikon
Dimension 320 x 270 x 2 mm
Vikt 208 g

ROG Whetstone är endast 2 millimeter tjock och ska enligt Asus ha förstärkta rundande kanter samt värmehärdats för extra hållbarhet.

Asus ROG Sica och Whetstone förväntas finnas i butikhyllorna inom kort och båda får ett riktpris på vardera 399 kronor inklusive moms.

Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
svartlocklajmy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

3 knappar?
Då säger jag Nej tack!
En mus måste i alla fall ha två tumknappar också, annars blir den ju bara dryg att använda vid bland annat surf.

Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

[quote name=”lajmy”][quote name=”svartlock”]3 knappar?Då säger jag Nej tack!En mus måste i alla fall ha två tumknappar också, annars blir den ju bara dryg att använda vid bland annat surf.[/quote] Personligen håller jag med dig svartlock, det är för få för min personliga smak med. Men jag hoppas att Sica hittar in i musguiden inom kort för den verkar lovande, trots sina 3 knappar. :-)[/quote] Personligen förstår jag faktiskt inte varför färre knappar och kompakt design skulle vara fördelaktigt i ett MOBA.Spelar själv HotS med min Bloody Terminator TL8 och det funkar hur bra som helst.Ser inga som helst fördelar med… Läs hela »