ASUS omtalade Eee Pad Slider som är en surfplatta med utdragbart tangentbord är nu officiell och ska lanseras inom kort. Den nya surfplattan fortsätter att sudda ut gränserna mellan en surfplatta och bärbar dator likt vad Transformer gjort, och förutom detta kommer den även utrustad med NVIDIA Tegra 2 och Android 3.2.

Den nya surfplattan från ASUS kommer med både mobilitet och produktivitet i åtanke, den sistnämnda är någonting man kritiserat surfplattor för överlag. Förutom det väldigt självklara tangentbordet kommer Slider förinstallerat med Polaris Office 3.0 som tillåter dig att öppna och redigera allt från vanliga dokument till kalkylblad och presentationsfiler.

ASUS_Eee_Pad_Slider1

Förutom detta kommer ASUS Eee Pad Slider utrustad med flera molntjänster från företaget, och vid köp av surfplattan får man ett års obegränsad lagring i företagets WebStorage-tjänst där man kan spara allt från musik, film, foton, dokument, filer med mera. Vi ser även flera andra unika ASUS-tjänster som bland annat MyCloud som låter dig styra din PC eller Mac på håll, MyNet för att strömma mediamaterial trådlöst i hemmet eller MyLibrary som är till för att samla nedladdade böcker och tidningar på en plats.

Sett till hårdvaran kommer Slider tillsammans med NVIDIA Tegra 2 som enligt ASUS ska ha tillräckligt med kraft för att surfa på nätet, titta på film i HD-upplösning, lyssna på musik eller att göra samtliga saker samtidigt. Även Adobe Flash ska stödjas, och operativsystemet är det allra senaste Google Android 3.2. Tegra 2 är knappast någon nyhet och är vad vi ser i de flesta nya surfplattor som släpps och det lär dröja innan vi får en ersättare till denna.

ASUS_Eee_Pad_Slider2 ASUS_Eee_Pad_Slider3

Skärmen kommer med ett bildförhållande på 16:10 och upplösningen 1 280 x 800 och använder sig av IPS-panel tillsammans med Gorilla Glass som ska erbjuda en rep-resistiv yta. Skärmen har även ett multi-touch stöd för upp till 10 fingrar, någonting som är lite i överkant för en skärm på 10″ men det borde oavsett kunna öppna dörrarna för mer innovativa användargränssnitt.

Övriga specifikationer är en 5 MegaPixel-kamera, en 1,2 MegaPixel-kamera fram på surfplattan, en USB-port, Micro SD-kortläsare och mini-HDMI. Vi saknar ännu ett exakt lanseringsdatum utan ASUS säger bara att den ska dyka upp i höst med en prislapp på runt 5 000 kr vilket är ungefär samma pris man får betala för ASUS Eee Pad Transformer med tangentbord.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

En Nokia E7 i skala 3:1. Förstår mig fortfarande inte på pad-trenden, även om ett tangentbord gör det mycket mer användbart, en tumme upp till ASUS för det.

Anton Karmehed
Admin

Ska bli intressant att testa faktiskt, det krävs dockor eller slideout-tangentbord för att göra surfplattorna riktigt nyttiga skulle jag också påstå.
Men lite underwhelming med en Tegra 2 SoC i höst måste jag säga.