Vill man sitta på bussen och redigera video eller spela spel kan det vara trevligt att ha en dator som trycker in så mycket prestanda som möjligt i ett så lätt format som möjligt. Asus presenterar i dag Zenbook Pro UX501 som ett alternativ för dig som letar efter en riktigt kraftfull bärbar dator med en tunn profil och bra byggkvalitet.

Asus Zenbook Pro UX501 är namnet på det taiwanesiska företagets senaste kraftpaket för användare med höga krav på mobilitet. Produkten kan liknas med Apples dyraste Macbook Pro-modeller men erbjuder bättre specifikationer för ett lägre pris.

UX501 är en 15 tums bärbar dator med en UHD-upplöst skärm. Den högupplösta skärmen drivs av en Nvidia Geforce GTX 960M-krets med 2 gigabyte eller 4 gigabyte grafikminne. Detta betyder att datorn troligen kan driva moderna spel med låga grafikinställningar men att dess höga skärmupplösning kan bli problematisk med några andra inställningar.

ASUS_Zenbook_Pro_UX501_2

Datorn är byggd i aluminium och mäter drygt två centimeter i tjocklek. Innanför dess gråa skal finns en Intel Core i7-4720HQ-processor, upp till 16 gigabyte arbetsminne och upp till 512 gigabyte flashbaserat lagringsutrymme. Datorns kraftfulla inre kan expanderas med hjälp från flera snabba portar. Utöver tre USB 3.0-portar finns en Thunderbolt-port och en HDMI-port.

Asus nya dator kommer till svenska butiker i april. En billigare modell med matt skärm, 8 gigabyte lagringsutrymme och 256 gigabyte lagringsutrymme kommer att säljas för 15 000 kronor och en dyrare modell med alla toppspecifikationer och glansig pekskärm kommer att säljas för 20 000 kronor – ett relativt bra pris med tanke på att en liknande Apple Macbook Pro kostar runt 27 500 kronor. Nu återstår det att se om den är lika bra i verkligheten som den verkar vara på pappret.

Källa: Asus Nordic

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anders OlssonXtreme-G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Xtreme-G
Medlem
Xtreme-G

Näe, jag väntar på en ny 13.3″-modell likt ux32vd med en snålare broadwell och nVidia 940M. Jag hoppas det kommer en sådan modell framåt sommaren men den som lever får se.

Anders Olsson
Gäst
Anders Olsson

Denna var ju faktiskt ganska snygg. Kul att det kommer lite bärbara med prestanda. Dock så undrar man ju lite vad det kommer ha för batteritid och vad det kommer att väga? Känns ju ganska avgörande eftersom den nu ändå är ”bärbar”.