ASUS P8Z68-V PRO har nu dykt upp på nätet med flera mycket detaljerade bilder på ASUS instegsmodell med Intel:s nya Z68-styrkrets. Förutom att husera den nya styrkretsen kommer moderkortet även med Lucid Virtu för att växla mellan grafikkortet och den integrerade grafikkretsen.

Nu är det mindre än 3 veckor kvar till lanseringen av Z68 och moderkorten börjar dyka upp på butikshyllorna och läcka ut överallt på nätet. Det som kännetecknar Z68 är att du får funktionaliteten från både P67 och H67 vilket gör att du kan överklocka processorn samt nyttja den integrerade grafikkretsen på samma gång.

Nytt för Z68 är även SSD-caching som i princip låter dig köra raid med en valfri SSD och hårddisk för att få ut en partition och på så sätt allokeras den data som används flitigast på SSD-enheten medan resten hamnar på hårddisken per automatik utan att slutkonsumenten ens behöver tänka på saken.

ASUS_P8Z68-V_PROa ASUS_P8Z68-V_PROb

ASUS_P8Z68-V_PROc ASUS_P8Z68-V_PROd

Det vi har att bjuda på idag är ASUS senaste instegsmodell baserad på Z68 – P8Z68-V PRO. Modellen påminner väldigt mycket om deras andra P8P67-modeller men den här kommer med Z68-styrkretsen och även programvaran Lucid Virtu som låter dig växla mellan den integrerade grafikkretsen i processorn och ett diskret grafikkort, helt automatiskt. Fördelen med detta är att du kan använda Intel Quick Sync som är en teknologi för att koda om musik och film mycket snabbare än tidigare, samt att du sparar ström när du inte behöver all kraft i ditt grafikkort. Förutom detta ser det ut som i princip samma moderkort som tidigare med ny styrkrets.

ASUS_P8Z68-V_PROe ASUS_P8Z68-V_PROf

ASUS_P8Z68-V_PROg ASUS_P8Z68-V_PROh

I skrivande stund är ASUS P8Z68-V PRO listad på ~1 600 kr på prisjakt men det ska inte lanseras först om 3 veckor och ingen av de större återförsäljarna har moderkortet på sina hemsidor ännu så vi kan förvänta oss ett lägre pris än så när vi närmar oss 8 maj.

Källa: tech.163

Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid