Small preview image

Det är inte många Intel P55 baserade moderkort som inte sett dagens ljus redan och moderkortsjätten ASUS har redan avslöjat det mesta om sina nya produkter. Men även om vi sett massor av kort för Intels nya LGA1156 plattform är det få som testat dem med Intels nya processorer, ännu färre som sedan publicerat resultat av dessa tester på Internet. Nu har i alla fall en användare på den asiatiska sajten XFastest lagt upp massvis med bilder från BIOS i moderkortet ASUS P7P55 EVO tillsammans med några få prestandatester av Intels Core i5-processor.




Processorn avläses som en Intel Core i5 750 processor vid 2,67GHz och då det är ett ingenjörsexemplar har processorn både upplåsta multipliers och stöd för HyperThreading. Det sistnämna är något som bara kommer att aktiveras på Core i7-modellerna av Intels nya LGA1156 processorer.


ASUS moderkort med sin 14-fasers strömförsörjning användes för att klocka processorn till 2,8GHz där man sedan körde igenom ett SuperPi 1M test som tog 14.976 sekunder att avsluta. Vilket är ett bra resultat för denna klockfrekvens.




Processorn går i strömsparläge efter testet vilket skulle förklara klockfrekvensen


Fler bilder från kortets BIOS och några andra skärmdumpar går att hitta på XFastest.com.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid