ASUS arbetar för fullt med att bredda sitt utbud av mini-ITX lösningar på marknaden. Den i särklass mest intressanta lösningen för HTPC-system i dagsläget. Nu sägs tillverkaren arbeta på en modell med mobila AMD:s Fusion Ontario APU med integrerad DX11 grafikkrets.

AMD har tidigare i sommar avslöjat att man flyttat fram lanseringen av den mobila Fusion-familjen Ontario till fjärde kvartalet 2010 och förutom bärbara datorer väntas alltså de nya GPU-utrustade processorerna dyka upp i minidatorer.

ASUS som tidigare visat framfötterna med trevliga HTPC-lösningar i mini-ITX formatet, inte minst i vår egen recension av ASUS AT3IonT-I Deluxe. Det är därför lite extra spännande att man nu talar om att utnyttja den mobila Ontario-plattformen i sina mini-ITX lösningar.

De få prestandasiffror som tidigare publicerats av Ontario pekar på nära nog dubbel beräkningskraft mot Intels tvåkärniga Atom D525 CPU och då har vi inte ens börjat prata om den integrerade DX11 grafikkretsen som bör ge möjligheter inte bara till uppspelning av HD-video utan kanske även ge en användbar spelupplevelse.

Processorn som väntas dra mer ström än Intels Atom lär dock vara bra mycket effektivare än de flesta komponenter som används på HTPC-marknaden idag och vi ser fram emot att höra mer om detta.

Relaterade artiklar:
Integrerad GPU, onödigt bihang eller positiv utveckling?

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RogerpontareSnorchSwedish BerserkAnton Karmehedhymer Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

Min WD TV Live kommer bli utbytt är en sak som är säker iaf 🙂 Forsätt gärna att rapportera om detta så man vet när det släpps 🙂

Svensken
Medlem
Svensken

Blir en sån här om jag skaffar HTPC helt klart.

Snorch
Medlem
Snorch

Lika strömsnål eller bättre än min nuvarande lösning och ett vettigt pris så blir det nog en uppgradering till HTPCn.

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

Ser mumsigt ut! Helt klart intressant till HTPC-byggen! 8)