Utöver sina egenkonstruerade datorer samarbetar Asus med andra datorbyggare och landsätter Powered by Asus, premiumbyggen med Asus-komponenter.

Som en av världens största PC-tillverkare erbjuder Asus redan ett antal helt egenkonstruerade datorer, med egendesignade chassin. Dessa påkostade datorer har dock fått förhållandevis lite fotfäste i Sverige och Norden, där det är desto mer populärt att antingen bygga sin egen dator eller köpa en som byggts av en datorbutik.

En vattenkyld toppmodell för 50 000 kronor

I en ny satsning samarbetar därför Asus med andra datorbyggare, däribland Webhallen, för att ta fram färdigbyggda datorer i premiumsegmentet med Asus-komponenter. Men snarare än att använda Asus futuristiska egendesignade chassin används chassin från Corsair.

Missa inte: Tävla om TP-Link Archer AC3200-router i nyhetsbrevet

I skrivande stund erbjuds tre system i olika prestandaklasser, där instegsmodellen använder en Intel Core i5-6600K-processor och ett Geforce GTX 960, och mellanmodellen ett Geforce GTX 970. Den vattenkylda toppmodellen använder i sin tur en Intel Core i7-6700K, 64 gigabyte arbetsminne och dubbla Geforce GTX 980 Ti – och får en prislapp på cirka 50 000 kronor.

Läs mer: Krönika: Risk för mjölkning av grafikkortsköpare i sommar

Alla tre modellerna ska finnas tillgängliga från och med idag, varav toppmodellen byggs på beställning. För den som är nyfiken på konceptet men inte är beredd att lägga 50 000 kronor kostar instegsmodellen cirka 12 000 kronor och mellanmodellen 13 500 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid