Asus ROG-familj med moderkort har redan en bred skara modeller för Intels Skylake-plattform, men ännu är inte leden helt fyllda. Nu dyker nämligen bilder upp på den nya modellen Maximus VIII Formula, som får en ny RGB-belyst design och en hybridvattenkylare från EK.

RGB-belysning blir mer regel än undantag i nya datorprodukter, både innanför och utanför chassit, och så blir även fallet för Asus senaste moderkort. Den nya modellen Maximus VIII Formula förväntas hamna mellan Maximus VIII Hero och Maximus VIII Extreme i prisklass, och riktas i första hand mot datorspelare, moddare och andra entusiaster.

Belysning i 16,8 miljoner färger

Det estetiska ligger därför i fokus, vilket ringas in av den nya PCB- och kylardesignen. Tidiga bilder har publicerats på moderkortet, och på dessa kan vi utröna ett svart PCB och en svart- och silverfärgad ”värmesköld” som vi känner igen från bland annat TUF-serien och föregångaren Maximus VI respektive VII Formula, och som enligt Asus ska förbättra kylningen genom att bibehålla ett luftflöde nära kretskortet. Inbyggt i värmeskölden finns RGB-ljusslingor som du kan reglera i 16,8 miljoner färgkombinationer.

Värt att notera är också att det finns slangfästen på kylningsanordningen. Asus har nämligen samarbetat med EK och byggt in en hybridkylningslösning; kylningen fungerar med luft direkt ur lådan, men ansluter du slangar till fästena kan du istället vattenkyla spänningsdelen.

Ser vi till den tekniska biten används Intels Skylake-plattform med sockel LGA-1151 och DDR4-minne. Det finns två fullstora PCI Express-platser för exempelvis grafikkort, samt tre mindre PCI Express X1-platser för andra instickskort. Lagring kan anslutas via någon av de åtta SATA 6 Gbps-portarna, två SATA Express-portar eller en ensam M.2-plats.

Det nya moderkortet förväntas visas upp officiellt på CES i Las Vegas, där Nordichardware-redaktionen även kommer närvara. Prislappen ser preliminärt ut att landa på 380 dollar, så räkna med uppåt 3 500 kronor eller mer i svenska butiker.

Källa: Wccftech

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Som jag har längtat efter RGB belysning på mitt moderkort 😀