Asus lanserar nu sin nya Zenfone 4-serie i Europa med fem olika modeller – bland annat Zenfone 4 Pro som blir först i världen med 802.11ad nätverk.

Tillverkaren Asus har nu visat upp sin nya uppsättning smartphones som går under namnet Zenfone 4.
Den nya serien inkluderar fem olika modeller, alla utrustade med dubbla kameror på baksidan. Fyra av fem modeller använder de dubbla kamerorna för vidvinkelfotografier medans Zenfone 4 Pro använder sin dubbla kamerauppsättning för 2x optisk zoom.

Den fulla uppsättningen av Zenfone 4-modeller består av:

Asus Zenfone 4 Pro gör gigabit-router till flaskhals

Alla fem modeller lägger mycket fokus på att fånga så bra kamerabilder som möjligt. Men den modell som står ut från resten är ZenFone 4 Pro, den modell som inte använder sina dubbla kameror för att fånga vidvinkelbilder utan nyttjar kamerorna för 2x optisk zoom.

Som Asus flaggskepp är Zenfone 4 Pro utrustad till tänderna med bland annat en Qualcomm Snapdragon 835 processor, hela 6GB primärminne och dubbla SIM-kort. För den nätverkssugne går det samtidigt att slopa dubbla SIM-kort och istället satsa fullt ut på nätverksprestanda.

Versionen utan stöd för dubbla SIM-kort är nämligen världens första smartphone med stöd för 802.11ad nätverk med en teoretisk hastighet på 4,6 Gigabit per sekund. Asus visade under ett lanseringsevent i Rom hur en Zenfone 4 Pro kunde leverera en bra bit över 900 megabit per sekund över Wifi-nätet. Där själva routerns 1 gigabit WAN-anslutning blev den verkliga flaskhalsen.

802.11ad är inte den direkt den vanligaste WiFi-teknik på marknaden, inte allt för många routrar med stöd för tekniken finns och de som väl är ute på marknaden bär oftast en relativt hög prislapp.

I utbyte mot sin höga överföringshastighet så har 802.11ad ganska begränsad räckvidd och för att uppnå maximal hastighet krävs det även fri sikt mellan telefonen och sändaren. Asus och Qualcomm tror att 802.11ad-tekniken kommer att vara bäst passande för rejält snabba filöverföringar, trådlös VR och AR-teknik samt att förvandla din telefon till Wifi-router. Då Zenfone 4 Pro har en dedikerad 802.11ad-krets från Qualcomm kan telefonen ansluta över 4,6 Gbps mot en ad-router och sedan agera 802.11ac hotspot åt andra Wifi-enheter utan ad-stöd.

Asus Zenfon 4 Pro får samtidigt en rejält saftig prislapp på inte mindre än 8 500 kronor och ska börja levereras till svenska kunder i oktober månad.

Missa inte Surfas videotitt på Asus Zenfone 4 Selfie Pro som du hittar på länken nedan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid