Asus laddar för nya moderkortslanseringar under Cebit-mässan i Tyskland och presenterar nu en ny modell för entusiastplattformen Haswell-E. TUF Sabertooth X99 kommer sedvanligt med ett heltäckande skyddshölje men även en unik och ny funktion som låter användare övervaka och diagnosera sitt system med en mobil- eller surfplatta.

Asus TUF Sabertooth X99 är som namnet avslöjar riktat mot Intels entusiastplattform X99 och stödjer bland annat det åttakärniga flaggskeppet Intel Core i7-5960X samt totalt åtta DDR4-minnesmoduler. Bland den övriga funktionaliteten ser vi TUF-seriens klassiska Thermal Armour-skyddshölje som täcker större delar av moderkortet både fram och baktill för att minimera risken för skador på kortets komponenter samt förbättra kylningsmöjligheterna. Moderkortet kommer även med en specialutvecklad krets för att styra inte mindre än totalt 11 fläktar och 12 sensorer på kortet men även möjlighet att styra fläktarna på Asus egna Strix och ROG-grafikkort.

Moderkortet kommer även med dubbla USB 3.1 portar som förvisso får nöja sig med en traditionell USB-kontakt men åtminstone är redo för dubbla bandbredden på 10 gigabit per sekund.

Asus satsar fullt ut på stabilitet och uthållighet med sin TUF-serie och har förutom en kraftfull spänningsdel försett de individuella komponenterna med en mer potent kylningslösning som erbjuder 70 procent större kylningsyta. Vilket tillsammans med kraftfullare skydd mot statisk elektricitet ger en längre garantitid på 5 år.

Asus introducerar moderkortsdetektiv

Nytt är även Asus TUF Detective som låter användare koppla in sin Android-mobil eller surfplatta till moderkortet. Även med datorn avslagen kan du i sin smartphone läsa av specifikationer, spänningar, frekvenser och annan information. Du kan även rensa CMOS eller stänga av din dator direkt på mobilskärmen.

Det är ännu oklart när Asus TUF Sabertooth X99 ska dyka upp i svenska butiker och vad prislappen då landar på.

Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0RHF Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Kenth Sjöstrand

Har Asus moderkort med inbyggt åskskydd ??
I så fall vilket moderkort??
Har själv köpt Sabrtooth X79.

HF
Gäst
HF

[quote name=”Kenth Sjöstrand”]Har Asus moderkort med inbyggt åskskydd ??
I så fall vilket moderkort??
Har själv köpt Sabrtooth X79.[/quote]

Vart fick du åskskydd ifrån?

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Riktigt cool teknik, och jag hoppas man kan få användning av detta i situationer där datorn vägrar starta. Men för full effektivitet bör även funktionen bestyckas med loggbok och möjlighet att ladda upp resultaten till en server, så att man kan analysera resultaten även om den dedikerade porten också dör. Tror inte många kommer använda denna funktion så mycket, men det är definitivt en skoj funktion.[quote name=”Nyhet”]Moderkortet kommer även med en specialutvecklad krets för att styra inte mindre än totalt 11 fläktar och 12 sensorer på kortet[/quote]Wow!! Känns som gjort för att man ska hi-jacka sensorerna till att övervaka ett… Läs hela »