Asus lanserar nu sitt nya workstationmoderkort WS C621 Sage utrustat för 4-vägs SLI och CrossfireX samt tolv platser för DDR4-minne.

Den som letar efter ett moderkort för sin nya arbetsstation är en otroligt överdimensionerad spelddator kan nu lägga till den senaste alstret från Asus i listan av moderkort att överväga. Idag lanserar moderkortet Asus WS C621 Sage som kommer utrustat med det mesta som behövs för att agera grund i en arbetsstation av rang.

Bland annat kan Asus nya moderkort skryta med dubbla Intel Sockel P-platser (LGA 3647) för Xeon-processorer på upp till 28 kärnor och 48 trådar vardera. Vidare utrustas moderkortet med 12 stycken DDR4-minnesplatser med stöd för 2 666/2 400 RDIMM och LR-DIMM DDR4-minne. Minnessystemet har en maximal kapacitet på hela 768 gigabyte (GB) i sex kanaler per CPU.

I sann arbetsstationsanda finns här massvis av anslutningar för lagringsenheter, inte bara 10-talet SATA-anslutningar utan även flera u.2 samt m.2 anslutningar för snabba SSD-lösningar. Det finns även stöd för NVMe RAID vilket ska kunna levererar läshastigheter på upp till 9,6 gigabyte per sekund. Vi hittar även dubbla gigabit ethernet anslutningar, dock ingen integrerad 10 gigabit ethernet-anslutning vilket vi kan tycka skulle passa på ett moderkort av den här kalibern.

Överklockning och upp till 4 sammankopplade grafikkort

Vad som däremot är extra intressant är stödet för även mer entusiastinriktade konsumenter. Asus laddar moderkortet med en enligt egen utsago ”unik” BIOS-funktion för överklockning de anslutna Xeon-processorerna. Exakt vad detta innebär för överklockningsmöjligheter är oklart, troligtvis handlar det dock om enklare BCLK-justeringar och inte några upplåsta multipliers.

Förutom överklockningsmöjligheter finns det även stöd för 4-vägs SLI samt 4-vägs Crossfire X. Grafikkort som kan användas både för GPGPU-beräkningar men även spel om den andan skulle falla på. Noterbart är samtidigt att inte alla speltitlar lirar helt smärtfritt med Intels Xeon-processorer även om de flesta stora och nyare titlar borde fungera. Någon kostnadseffektiv speldator lär det dock inte bli tala om hur man än vrider och vänder på det hela.

Asus WS C621 Sage lanseras idag och riktpriset ligger på 5 849 kronor. En rejäl summa som dock bleknar i jämförelse med de drygt 100 000 kronor som Intels kraftfullaste 28-kärniga Intel Xeon Platinum 8176 kostar – stycket. För den som vill läsa mer ingående om produkten så finns mer information att tillgå via Asus produktsida för moderkortet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lukas Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lukas
Medlem
Lukas

Jag tar 2 tack!