Så var det äntligen dags för det första SLI-kapabla nForce4-moderkortet att lanseras. För någon timme sedan fick vi ett pressmeddelande från ASUS som berättade att man lanserat det första AMD-moderkortet med stöd för NVIDIAs SLI-teknik som stödjer dubbla grafikkort.
Namnet på detta, för många, drömmoderkort är ASUS A8N-SLI Deluxe och de två suffixen SLI och Deluxe sammanfattar kortet på ett bra sätt. Trumfkortet är självklart SLI-tekniken som har potential att ge enorm prestanda i 3D-applikationer men ASUS har knappast sparat på krutet i övrigt heller. Här nedan följer en kort lista på kortets specifikationer.– Socket 939 for AMD Athlon 64FX/Athlon 64 CPU


– Nvidia nForce4 SLI chipset


– FSB 2000/1600 MT/s


– Dual-channel DDR400/333/266


– 2*PCIex16/2*PCIex1/3*PCI slots


– 4*SATA 3Gb/s and 2*ATA133 support RAID 0, RAID 1, RAID 0+1 and JBOD


– 4*SATA 1.5Gb/s support RAID 0, RAID 1, RAID 0+1 and RAID 5


– 2*Gbit LAN


Det är som synes ett mäkta välutrustat kort med dubbla PCIe x16-slots (krav för SLI), 2st PCIe x1-slots, SATA-portar i mängder (8st varav 4 SATA-300), dubbla Gigabit Ethernet portar med mera.


ASUS A8N-SLI Deluxe erbjuder även ett flertal intressanta features för bättre användarvänlighet och prestanda. Bland annat EZ-Plug som ser till att båda grafikkorten får stabil och ren spänning. AI NOS är ASUS nya teknik för dynamisk överklockning som till skillnad mot många andra inte förlitar sig på temperaturer utan agerar efter systemets strömförbrukning. Flera andra features finns på kortet och dem kan man läsa mer om på ASUS hemsida.


ASUS har även noterat problemet med tillräcklig kylning för två SLI-grafikkort, något vi tidigare tagit upp här på NH. Detta skrev man i sin pressrelease.


”The A8N-SLI Deluxe included a special design in which two PCI Express x1 slots are placed between the two PCI-E x16 graphics slots, permitting more room for ventilation compared with conventional SLI designs. This thoughtful layout has proven to increase airflow and lower the temperature.”


Vi har även lyckats få tag på en högupplöst bild (2045 x 1285 pixlar) av moderkortet tillsammans med två PCIe-grafikkort där man kan se ASUS placering av x16-slotsen.ASUS A8N-SLI Deluxe ser onekligen ut som en vinnare och parat tillsammans med två SLI-kapabla PCI Express-grafikkort kan prestandan bli fenomenal.
Det bästa av allt är faktiskt att vi så sent som idag fick ett FedEX-nummer på ett paket från ASUS, vill ni veta vad som finns i kan ni titta på bilden ovan…

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid