Asus är en av många grafikkortstillverkare som kommer att lansera nya Geforce-kort baserade på Nvidias Maxwell GM206 GPU nästa vecka. Företaget laddar för fullt inför sjösättningen av Asus GTX 960 Strix men råkar i en marknadsföringskampanj avslöja vad som troligtvis är prissättningen för det nya mellanklasskortet.

Asus har skickat ut en inbjudan till ett Asus Strix-event i Hong Kong den 24 januari där man berättar att det ska presenteras ett nytt Geforce GTX-grafikkort. Bilden i inbjudan är pixelerad men syns ganska tydligt vara ett förhållandevis kort grafikkort i Strix-familjen vilket stärker tidigare rykten om specifikationerna för Asus variant av Geforce GTX 960.

Extra intressant är uttalandet som publicerats tillsammans med inbjudan till eventet där Asus avslöjar att deltagare har chansen att vinna nästa generations Geforce GTX-grafikkort ”till ett värde av 1 560 HKD”. En prislapp som motsvarar ungefär 1 800 svenska kronor i ren valutaväxling. Med svenska skatter och moms skulle det peka på en prislapp på drygt 2 000 kronor och lägga Geforce GTX 960 i en liknande prisklass som dagens Geforce GTX 760 samt en tusenlapp under storebror Geforce GTX 970.

asus960stor

Vad vi får för pengarna vet vi med säkerhet den 22 januari när Nvidias mediaembargo lyfts men vi har redan goda indikationer att höga klockfrekvenser och lite snåla minnesbussar står på menyn.

Källa: Wccftech

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid