ASUS ser ut att bredda sitt utbud av Radeon HD 7800-baserade grafikkort. Enligt uppgifter arbetar tillverkaren för närvarande på sin nya modell ASUS Dragon HD7850 DirectCu II som med en rejäl kylare och kraftigare spänningsdel ska komma med putsade klockfrekvenser.

Taiwanesiska moderkortstillverkaren ASUS har flera olika produktserier bland sina grafikkort och nu verkar det vara en ny på väg. Bilder och information om ASUS Radeon HD 7850 Dragon Edition har nu dykt upp på Internet och den röda tråden verkar vara en satsning på kraftfullare komponenter och prestanda jämfört med referenskortet i ASUS utbud.

ASUS Dragon HD7850-DC2O-2GD5 är det kompletta produktnamnet och grafikkortet ska byggas på ett nytt kretskort med en kraftfull spänningsdel, 6+3 faser Digi+ för GPU och minne. Själva strömförsörjningen går genom dubbla 6-pins PCIe-strömkontakter. Själva grafikkretsen arbetar med en klockfrekvens på 910 MHz vilket är en ökning från referenskortets 870 MHz. Medan kortets 2GB GDDR5-minne fått sin frekvens spetsad från 4 840 MHz till 5 000 MHz jämt. 

asus78503

Grafikkortets kylare är som namnet avslöjar från DirectCu II-serien och en kylare vi sett mycket positiva prestationer från i testlabbet. Med dubbla fläktar, kopparvärmeledningsrör och en kraftig kylfläns finns det gott om kylningsförmåga. Designen skiljer sig dock något mot tidigare kort med DirectCu II, bland annat med en heltäckande bakplåt.

asus7850

asus78502

När ASUS Dragon HD7850-DC2O-2GD5 dyker upp i butik och till vilket pris är ännu oklart.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kogster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

Så 7850 CU II med en drake påklistrad?