Asus är en av de största moderkortstillverkarna i världen har således handskats med sin beskärda del returärenden under årens lopp. Många av dessa ska enligt rapporter bero på felaktiga CPU-installationer som resulterat i böjda kontaktben på företagets moderkort. Med nya Z170-styrkretsen och Intels Skylake-processorer introducerar Asus en lösning på problemet.

Asus CPU Installation Tool är precis vad det låter som, ett verktyg för processorinstallationer. Mer detaljerat handlar det om en slags monteringsform där processorn trycks fast före den installeras i själva CPU-sockeln på moderkortet. Med processorn fäst i monteringsformen är det endast möjligt att placera processorn på ett håll över sockeln och på så vis undviker man att användare försöker tvinga ner sin CPU på ett felaktigt sätt och skada kontaktbenen i sockeln.

Asus_3step_cpu_install-800x418

Asus har inte delgett någon mer detaljerad information om vilka moderkort som kommer att skeppas med deras nya CPU Installation Tool. Då verktyget introduceras med företagets nya Z170-moderkort är det samtidigt högst troligt att lösningen finns tillgänglig för alla företagets Skylake-moderkort. Ett grepp som förhoppningsvis ger både slutkonsumenter och Asus själva mindre huvudvärk vid nya datorbyggen.

Källa: HKEPC

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Folk kommer nog lyckas ha sönder sina moderkort ändå.