ASUS har som vi tidigare avslöjat en storsatsning på gång med sin nya grafikkortskylare DirectCU II. Förutom en sällsynt maffig kylare ska ASUS nya prestandakort få skräddarsydda kretskort och kraftigare strömförsörjning. Detaljer vi nu fått ta del av genom nya bilder av ASUS kommande GeForce GTX 580 DirectCU II.

Bakom de två 100mm fläktarna och den kraftiga aluminiumflänsen på ASUS GeForce GTX 580 DirectCU II hittar vi ett rejält tilltaget kretskort som rustats för tuffa tag. Grafikkortet har som bekant 8 st. dedikerade strömfaser för GPU medan 2 st. strömfaser ser till att hålla GDDR5-minnet vid full vigör. 

dckort2

gtx580front

Jämför vi kretskortet med det på NVIDIA:s GeForce GTX 580-referens ser vi klart och tydligt att ASUS inte bara låtit kortet växa något på höjden utan även pressat in fler kretsar och kondensatorer än vad vi är vana att se på NVIDIA:s värsting. Bland skillnaderna ser vi även dubbla 8-pins strömkontakter istället för 8+6 pin som på referenskortet. Samtidigt som ASUS Super Hybrid Engine-krets syns i nedre hörnet.

Trots sin tunga bestyckning både i ström- och kylningskapacitet har ASUS valt att spika klockfrekvenserna vid ganska måttliga nivåer. Något som vi idag är ganska vana vid när det gäller ASUS som menar att överklockningspotentialen är till för att utnyttjas av användaren. Mer information om kortets gigantiska kylare och specifikationer kan hittas här.

ASUS GeForce GTX 580 DirectCU II kommer att lanseras den 25 januari men vad prislappen landar på är ännu oklart.

dckort

DCvrm

ENGTX580_3D

Relaterade artiklar:
Exklusivt: ASUS GTX 580 DirectCU II med ny strömdel och kylare

Exklusivt: ASUS ger HD 6970 DirectCU II-kylare och Eyefinity6 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid