Nästa år är det 20 år sedan Asus började tillverka grafikkort, och det firar man med ytterligare en ny Anniversary Edition av en populär grafikkortsmodell. Den här gången är det Nvidias konsumentflaggskepp Geforce GTX 980 Ti som visats upp i guldmodell med rekordhöga klockfrekvenser.

År 1996 lanserade Asus sitt första grafikkort, baseat på grafikkretsen S3 Virge 375, vilket innebär att det närmar sig 20-årsjubileum för Asus grafikkortsdivision. Tidigare i år fick vi se en jubileumsvariant av Geforce GTX 980 med en rejäl kylare i svart och guld, och nu visar företaget även upp en storebror baserad på Geforce GTX 980 Ti.

”Världens snabbaste GTX 980 Ti-modell”

Förutom en DirectCU II-kylare med guldtema kommer kortet bestyckat med samma överklockningsfinesser som det besläktade kortet Geforce GTX 980 Ti Matrix Platinum, med 14-fasers spänningsregulering, dubbla 8-pinskontakter och minnesavfrostningsfunktion som underlättar vid överklockning med flytande kväve. Det finns flerfärgade lysdioder i logotypen på sidan som används för att signalera kortets belastningsnivå.

asus gold 2

Direkt ur lådan levereras Geforce GTX 980 Ti 20th Anniversary Gold Edition med en fabriksöverklockning som lägger basfrekvensen på 1 266 megahertz och boostfrekvensen på 1 367 megahertz – det kan jämföras med Nvidias referensfrekvenser på 1 000 megahertz bas och 1 190 megahertz boost, respektive GTX 980 Ti Matrix Platinum som ligger på 1 190 megahertz bas och 1 291 megahertz boost. Grafikminnet är överklockat till 1 800 megahertz, vilket ger en effektiv frekvens på 7 200 megahertz.

asus gold

Trots överklockningsfinesserna beskriver Asus kortet som en samlarutgåva som kommer produceras i begränsad upplaga. Det är redan på väg ut till butikshyllorna med en saftig prislapp på cirka 9 600 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid