Googles routerprojekt expanderar snart med en ny medlem, denna gången från Asus. Tanken med den nya modellen är att ge användare tillgång till en snabb och lättadministrerad router som erbjuder hög prestanda. Till skillnad från TP-Links version har användare möjlighet att svepa handen ovanför routern för att ändra dess inställningar.

Google Onhub lanserades för en dryg månad sen som ett nytt initiativ från sökjätten. Onhub-routrar sades vara utformade för att vara snygga, lätta att använda och erbjuda hög prestanda. När den första Onhub-routern lanserades, tillverkad av TP-Link, tog det dock inte lång tid innan routern fick kritik från vissa för att ha problem med sin prestanda. Nu introduceras en ny modell, tillverkad av Asus, som vissa hoppas kan prestera bättre.

ASUS Onhub 2

Vinka för bättre prestanda

Asus Onhub är mycket lik TP-Link Onhub på många sätt. Modellens specifikationer är så gott som identiska med ett fåtal undantag. Detta betyder att routern behåller sitt syskons uppsättning antenner som använder AC-standarden och som kan rikta sina sändningar i olika riktningar för att optimera prestanda där den behövs. Asus modell har också en ny funktion kallad Wave Control som låter användare röra handen ovanför routerna för att optimera dess prestanda till vissa enheter. Varken Google eller Asus har bekräftat exakt hur funktionen fungerar men Wave Control låter minsann intressant för dem som har wifi-problem med endast ett fåtal enheter i hemmet.

Asus Onhub kommer inte att lanseras i Sverige men kommer att ta sig till USA under den kommande veckan. Likt sitt syskon kommer inte heller den nya modellen vara särskilt billig: 220 dollar. Trots sitt höga pris och brist på Europa-försäljning är det intressant att se Google etablera sig som en ny spelare på routermarknaden.

Källa: Google, Onhub

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

[imgcomment image[/img] Inte en chans.

Medlem
Marviken

[quote name=”Tobberian”][imgcomment image[/img] Inte en chans.[/quote]
Finns väll inget vackrare än ett kyltorn, smaklösa människor.

Tobberian
Medlem
Tobberian

Tänkte mer -”lek med reaktorn du”. 😉