Lanseringen av Nvidias nästa grafikkortsmodell ser ut att närma sig med stormsteg med flera partnertillverkare rustande för att lansera egna varianter och nu har Asus, Gigabyte samt MSI GTX 1650 fastnat på bild.

Nvidias partnertillverkare rustar för nästa grafikkortslansering. Mer specifikt rör det sig om Geforce GTX 1650 som under en tid dykt upp i olika rykten men som är fortsatt icke-bekräftad av Nvidia själva.

Partnertillverkade grafikkortsvarianter baserade kring grafikprocessorn TU117 som sägs bli kärnan i GTX 1650 har fastnat på bild tidigare. Detta i form av Palit StormX, Gainward Pegasus OC samt Zotac GTX 1650 OC Edition. Nu har även bilder på partnertillverkade modeller från Asus, Gigabyte och MSI hittat sina vägar ut på internet innan den officiella lanseringen.

 GTX 1650
Tillverkningsteknik12 nm
Arkitektur Turing
GrafikprocessorTU117-300
Klockfrekvens1 485 MHz
Turbofrekvens1 665 MHz
CUDA-kärnor896 st.
MinnestypGDDR5
Minnesmängd4 GB
Minnesbuss128-bit
Minnesfrekvens8 Gbps
Minnesbandbredd128 GB/s
Riktpris149 USD
Påstådda specifikationer för Geforce GTX 1650

Asus GTX 1650

Först ut idag har vi Asus som förbereder minst tre olika varianter baserade på Geforce GTX 1650 och TU117. En modell vid namn GTX 1650 4GB Dual, en med namnet ROG Strix OC samt en modell ur tillverkarens produktfamilj Phoenix.

ROG Strix-modellen av GTX 1650 kommer likt andra modeller ur samma produktfamilj med den mest påkostade kylaren samt en uppsättning LED-lampor för belysning. Dual-kortet behåller en liknande formfaktor med två axialfläktar hos kylaranordningen och Phoenix-modellen är i ett mer kompakt format med endast en fläkt fäst i kylaren.

Gigabyte GTX 1650

Bilder på hela fyra olika GTX 1650-modeller från Gigabyte har hittats. Tre av dessa modeller kommer utrustade med två axialfläktar i sina kylaranordningar: Gaming OC, Windforde OC samt 1650 OC. Gigabyte förbereder även en modell vid namn Mini ITX OC med en längd på endast 152 millimeter (mm) och en ensam fläkt att kyla enheten.

MSI GTX 1650

Vad vi har att förvänta oss från tillverkaren MSI har även läckt ut. MSI GTX 1650 ser ut att lanseras i minst tre olika utföranden. Dessa vid namn Gaming X OC, Ventus XS OC samt ännu en kompakt grafikkortsmodell med endast en ensam fläkt. De två förstnämnda modellerna har båda utrustats med två axialfläktar i sin kylanordningar.

Geforce GTX 1650

I dagsläget är det fortsatt oklart när Nvidia och företagets partnertillverkare planerar att lansera Geforce GTX 1650 officiellt. Rykten och spekulationer pekar mot en lansering den 23 april, något som betyder att vi endast behöver vänta ett fåtal timmar innan grafikkortsmodellerna finns tillgängliga. Förutsatt att tidigare rykten visar sig stämma.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid