Asus senaste satsning i premiumgrafiksegmentet heter Geforce GTX 980 Ti Matrix Platinum, ett monster till grafikkort med en ny generation av DirectCU-kylare och generösa mängder koppar i såväl värmerören som färgschemat. Nordichardware har fått tag i ett tidigt exemplar som nu får posera framför kameran innan sin första runda i testlabbet.

Matrix Platinum-varumärket markerar några av Asus lyxigaste grafikkort för överklockare och ultraentusiaster, i sidan om de hybridkylda korten ur Poseidon-serien. Det senaste tillskottet bygger på Nvidias flaggskeppsgrafikkort Geforce GTX 980 Ti och levereras med en ny, rejäl DirectCU-kylare, med en ny typ av förbättrade värmerör. Dessa har svartanodiserats, och hela kortet följer Asus nya färgschema i titangrått och svart med kopparfärgade detaljer. En hel del koppar har även använts i själva kylaren, och som konsekvems är det ett riktigt tungt och rejält kort.

Asus GTX 980 ti Matrix Platinum 017

Asus Geforce GTX 980 Ti Matrix Platinum
Grafikkrets Nvidia GM200
Basfrekvens 1 190 MHz (Gaming mode)
1 216 MHz (OC mode)
(Referens GTX 980 Ti: 1 000 MHz)
Boostfrekvens 1 291 MHz (Gaming mode)
1 317 MHz (OC mode)
(Referens GTX 980 Ti: 1 075 MHz)
Grafikminne 6 GB GDDR5
Minnesfrekvens 7 200 MHz effektivt
(Referens GTX 980 Ti: 7 000 MHz)
Strömförsörjning 2 x 8-pin
1 x molex
Längd 295,2 mm

Kortet kommer med en generös fabriksöverklockning som ökar boostfrekvensen på grafikkretsen till 1 317 megahertz med OC-läget aktivt, samt 7 200 megahertz på grafikminnet. Tanken är även att det ska finnas gott om utrymme för egen överklockning, och för ändamålet har Asus dels försett GTX 980 Ti Matrix Platinum med extra strömförsörjning (en 4-pins molex utöver de dubbla 8-pinskontakterna) och ett LN2-läge för att hålla kortet stabilt när det kyls med flytande kväve.

Som första europeiska media har vi fått tag i ett tidigt testexemplar av GTX 980 Ti Matrix Platinum, som såklart ska få en ordentlig omgång i vårt testlabb under de kommande dagarna. Tills dess kan vi bjuda på exklusiva bilder på det nya monstergrafikkortet här nedanför.

Prissättningen och det officiella lanseringsdatumet är fortfarande oklara, men antagligen kan vi förvänta oss en prislapp i samma liga som GTX 980 Ti Poseidon, som i nuläget kostar cirka 8 300 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
segen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
segen01
Gäst
segen01

Fan vad löjligt…. en till variant av samma kort.