Asus ROG Strix GTX 1070 Ti Advanced hittar sin väg till testlabbet och personifierar tillverkarnas storsatsning på GTX 1070 Ti.

Lanseringen av Nvidias nya grafikkortsmodell GTX 1070 Ti är nu inte allt för långt borta. Nu har flera av de partnertillverkade modellerna börjat dyka upp i testlabbet och senast att anlända är Asus ROG Strix GTX 1070 Ti Advanced 8GB som poserat framför kameran under dagen. En posering som ger lite förklaring till varför priserna på flaggskeppsmodeller av GTX 1070 Ti kommer att rivalisera de hos storebror GTX 1080.

Vi ser här den välkända Strix-kylaren från Asus med sina tre fläktar och massiva kylflänsanordning. Allt som allt tar grafikkortet med sin kylare upp 2,5 expansionsplatser och strömförsörjningen består av en ensam 8-pins kontakt.

Effektivare kylare än på Strix GTX 1080

Vi noterar snabbt att grafikkortet är ett riktigt monster som faktiskt är fysiskt större än både lillebror Strix GTX 1070  samt storebror Strix GTX 1080. Något som bekräftas av Asus där man förklarar att kylaren på nya Strix GTX 1070 Ti är i paritet med den som används på superentusiastkortet Strix GTX 1080 Ti. Jämfört med Strix GTX 1070 har kylaren hela 40 procent extra kontaktyta mot luften och en rejäl heatspreader över minneskretsarna.

Det extra stora kortet som alltså tar upp 2,5-expansionsplatser försvaras av det faktum att SLI inte sägs vara lika populärt som tidigare. Vilket fått Asus att istället satsa på en extra stor kylare som tillsammans med specifikt utvalda GP104-kretsar ska ge god överklockningspotential. ”Advanced” i produktnamnet ska just bekräfta det faktum att kretsarna är särskilt utvalda för överklockare.

Några faktiska prestandasiffror kan vi inte ge ut just nu, men håll ögonen på NordicHardware så att ni inte missar vår löpande rapportering kring och testar av Geforce GTX 1070 Ti.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid