Asus ROG Tytan GC8890 är den senaste modellen i Asus stora gamingsatsning och det är en fullfjädrad PC med både kraftfulla komponenter och unika funktioner. Genom en enkel knapptryckning inte bara överklockas systemet utan chassit transformeras samtidigt till rena rama fläkttunneln.

Asus har redan tidigare använt sig av en liknande ”turboknapp” på sin gamingserie ROG Tytan men med nya modellen GC8890 tar man alltså detta till nästa nivå. Med ett specialutvecklat chassi har Asus gett systemet en Transformer-liknande förvandling när man trycker in överklockningsknappen. Chassits sidor öppnar upp sig likt gälar på en fisk och avslöjar inte mindre än sex stycken 120mm fläktar (tre på vardera sida) samt två 92mm fläktar i chassits bakkant.

tytan

Asus själva kallar detta för en flersidig aerodynamisk design som med totalt 10 fläktar ska hålla de kraftfulla komponentern väl kylda även under tunga spelsessioner. Allt givetvis ackompanjerat av lite häftiga ljuseffekter, i detta fallet röda LED:s.

Överklockningsknappen kan per automatik öka klockfrekvensen på systemets vattenkylda Intel Core i7-3960 processor till maximalt 4,2 GHz och utöver en kraftfull CPU finns det en hel del trevliga komponenter intrycka i chassit.

tytan2

Asus ROG Tytan CG8890 specifikationer:

  • Intel Core i7 3960X 3.3GHz 6-core
  • Asus ROG X79 moderkort (modell okänd)
  • Asus GeForce GTX 690
  • 16GB DDR3 RAM 2133MHz
  • 2TB SATA HDD 7200rpm
  • 2 x 128GB SSD i RAID 0
  • Asus Xonar DX
  • Bluray-brännare

Asus har avslöjat att Tytans unika chassidesign varit allt annat än billig att utveckla och med de komponenter som sitter i systemet lär GC8890 bli en av de dyrare gamingmaskinerna på marknaden. Tillgänglighet och en konkret prislapp finns det ännu ingen information om.

Källa: KitGuru, Youtube


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
PruttjohnjensenCarl Holmbergdrizziteppebansen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Carl-philip V
Medlem
Carl-philip V

Ser ut som ett rymdskepp 😀

drizzit
Medlem
drizzit

R2-D2’s lillebror!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

Haha, älskar hur Asus high end och koncept-produkter alltid ger en ett gott skratt, hälften innovativt och hälften absurt. 🙂

Stormense
Medlem
Stormense

Kommer väll kosta som en Macbook proo?

Prutt
Gäst
Prutt

Men vafan, en sådan fet dator och så snålar de på ljudkortsfronten. Varför inte slänga in ett Xonar Essence STX när de ändå håller på.

Ljudet är somsagt halva upplevelsen och det är ju som dumt att snåla med det när datorn ändå kommer att kosta absurt mycket.