Small preview image

ASUS lanserade en specialversion av AMDs Radeon HD 4770 grafikkort tidigare i år som man döpte till Formula. Nu sägs komponenttillverkaren jobba på en liknande modell men baserad på AMDs nya mellanklasskort, Radeon HD 5750. ASUS Radeon EAH5750 FORMULA/2DI/1GD5 kommer att utrustas med samma Formel 1 liknande kylare som vi såg på föregångaren och med en svart specialutvecklad PCB är det ett av de första korten på marknaden som inte följer AMDs referensdesign.



Kortet ser något kortare ut än referensmodellen men klockfrekvenserna är fortfarande identiska med AMDs specifikationer, 700MHz GPU samt 1050MHz minne.



Om kylaren har samma grunddesign som den vi hittade på Radeon HD 4770 Formula borgar det för fin prestanda som vi kunde konstatera i vår recension av föregångaren:



ASUS EAH4770 Formula är förvisso hörbar på vår öppna testbänk med fläkten på maxvarv, men bara om vi verkligen försöker höra efter, men vi skulle klassa kortet som väldigt tyst, vilket gör att vi till slut motvilligt kan acceptera utseendet på kylaren. 


Kortet kommer att kosta under 1300 svenska kronor när det lanseras och är utrustat med en DVI, en HDMI samt en D-Sub utgång.



Källa: TCM

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid