ATI lanserade för ett par veckor sedan deras nya flaggskepp på grafikkortsmarknaden i samband med deras introduktion av ATI Radeon X850 XT-kärnan.
Nu har även grafikkortstillverkarna börjat tillkännage sina grafikkort baserade på den nya kärnan och senast i ledet är ASUStek.


ASUStek, mer kända som ASUS, har nyligen delget oss information om deras X850 XT-baserade grafikkort som går under namnet ASUS Extreme AX850 XT Platinum Edition/2DHTV/256M.
Vi vet inte om frasen ”kärt grafikkort har många namn” stämmer eller överhuvudtaget finns men ASUS har i alla fall inte sparat på bokstäverna i detta fall.
Det positiva är dock att man inte heller har sparat på något vad gäller kortets features och tillbehör.ASUS Extreme AX850 XT Platinum Edition/2DHTV/256M har utöver X850 XT-kretsen vanliga egenskaper ett par features som är ASUS-specifika, och som tillverkaren själv gärna trycker på.


ASUS GameFace Live for real-time video/audio communication.
ASUS VideoSecurity Online for building a private security system.
ASUS OnScreenDisplay (OSD) allows adjusting various display settings without leaving the game.
High-Definition TV output for big screen gaming or presentations.
2 DVI outputs for easy connectivity to digital flat panel display.
Hottest 3D games bundled including Joint Operations & Xpand


Exakt hur ASUS GameFace Live, OSD och VideoSecurity fungerar är lite oklart men vi ser helt klart potential för de två förstnämnda, även om extra säkerhet låter intressant.


Dubbla DVI-utgångar (inte på bilderna) är också något vi vet många är mycket intresserad av och så även HDTV-stöd som börjar sprida sig även i vårt avlånga land.


ASUS Extreme AX850 XT Platinum Edition/2DHTV/256M har en GPU-klockfrekvens på 540MHz och 256MB GDDR3-minne som är klockat till 1.18GHz.
Kortet väntas dock inte dyka upp som testexemplar förrän tredje veckan av Januari 2005 så det lär dröja ett tag innan vi ser det i handeln.
ASUS har med andra ord inte sparat på krutet i detta fall, tyvärr har man som konsument ingen möjlighet att spara på slantarna om detta kort är av intresse. Riktpriset ligger nämligen på runt 6500 SEK.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid