I våras uppdaterade Asus sin Directcu II-serie grafikkort med sitt nya varumärke Strix, som fått en uppdaterad design och fläktkurva. Nu lägger Asus till Nvidias Maxwell-baserade mellanklasskort GTX 750 Ti i leden och utlovar helt ljudlös drift upp till en temperatur på 50 grader.

När Asus presenterade sin uppdaterade grafikkortsserie Strix riktade de in sig på entusiastsegmentet med GTX 780 OC Strix och R9 290 OC Strix, och paradnumret var en semipassiv kylarlösning baserad på välkända DirectCU II. Samma kylarlösning har nu skalats ner till ett mer slimmat format i samband med nya GTX 750 Ti Strix.

GTX 750 Ti är Nvidias första grafikkort med den nya Maxwell-arkitekturen, som satt energieffektivitet i främsta rummet. Under värmespridaren på Asus variant sitter 640 CUDA-kärnor som körs med en fabriksöverklockning till 1 124 megahertz i basfrekvens och 1 202 megahertz i boost. Detta körs tillsammans med 2 gigabyte GDDR5-minne på 5 400 megahertz via en 120-bits minnesbuss.

Precis som tidigare Strix-kort utlovas semipassiv drift, där DirectCU II-kylarens fläktar står helt stilla upp till en temperatur på 50 grader Celsius. Enligt Asus ska det räcka för att kunna spela många spel i upp till 1 920 x 1 080 pixlar helt ljudlöst.

Asus Geforce GTX 750 Ti Strix kommer börja levereras i slutet av juli med en förväntad prislapp på 1 490 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid