ASUS populära surfplatta Eee Pad Transformer har gjort sig känd för att även kunna förvandlas till en mer notebook-liknande enhet med sin unika dockningsstation. Med Android 3.0 ”Honeycomb” är Eee Pad Transformer dock en surfplatta i första hand, en linje som kan komma att tunnas ut i aefterträdaren. ASUS sägs nämligen planera Eee Pad Transformer 2 inför lanseringen av Windows 8.

Enligt uppgifter publicerde på den italienska webbtidningen notebookitalia.it ska ASUS lansera Eee Pad Transformer 2 i samband med Microsofts utrullning av det färska operativsystemet Windows 8. Med flera versioner skräddarsydda för ARM-arkitekturen och ett lovande pekgränssnitt har Windows 8 redan fått ett stort intresse bland användare på både PC och den mobila marknaden.

ASUS väntas samtidigt lansera två versioner av sina nästa Transformer-surfplatta där den ena fortsätter att bygga vidare på Android medan den andra, något dyrare, modellen alltså ska krönas med Microsofts nya operativsystem.

asus.eeepad2ASUS Eee Pad Transformer – surfplatta och bärbar dator i ett.

ASUS väntas också se över designen i sin surfplatta där de tidiga ryktena talar om en mindre, tunnare och på det stora lättare enhet. Den funktionella designen sägs bli något av en hybrid mellan dagens Transformer och deras Eee Pad Slider med utdragbart tangentbord. Men vad man lånar från vilken enhet är mindre klart.

Vi har inga uppgifter om prestandakomponenterna, men troligtvis handlar det om en kraftfullare fyrkärnig systemprocessor. Kanske Kal-El (Tegra 3) då ASUS idag använder sig av NVIDIA Tegra 2 i Eee Pad Transformer.

Microsoft väntas lansera Windows 8 under nästa år, men vilket datum operativsystemet och Eee Pad Transformer 2 väl finns på butikshyllorna är oklart.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Mycket intressant, ASUS Eee Pad för mig det enda intressanta alternativet när man pratar om surfplattor, vill gärna se att ASUS utvecklar det här vinnande konceptet så kanske jag köper en sådan istället för en normal bärbar,

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Anton Karmehed”]Jag tror på att fler tillverkare satsar på liknande hybrid-lösningar, det skulle helt klart göra surfplattans liv mer berättigat.
Dockningsstation känns lockande, så hoppas man kan få till en högkvalitativ lösning på detta där både platta och docka håller måttet. Sen lite kraftfullare hårdvara än i dagens Eee Pad Transformer.[/quote]
Det hoppas jag innerligt för jag kommer aldrig köpa en surfplatta utan dockningsstation och det skulle vara kul med fler alternativ. Det som gör Transformer så speciell är att det inte bara är ett tangentbord utan att det praktiskt taget blir en ”normal” bärbar.