ASUS har idag officiellt lanserat sin surfplatta Eee Pad Transformer i Sverige. Surfplattan bygger kring en 10,1 tum stor IPS-skärm och huserar en Tegra 2 systemprocessor och Android 3.0 Honeycomb operativsystem. Surfplattan kan även köpas med en dockningsstation som förvandlar enheten till en bärbar dator och prislappen för instegsmodellen med docka ligger på 4 995 kronor.

ASUS lanserar två olika modeller av Eee Pad Transformer och för att hålla priserna nere så gott det går har man satsat på antingen maximal lagringskapacitet eller dockningsstation. Man säljer nämligen sin 32GB modell av Eee Pad Transformer löst för 4 495 kronor inklusive moms. Medan 16GB versionen säljs för 4 995 kronor inklusive moms, men då även med den spännande dockningsstationen som förutom ett fullstort tangentbord även innehåller ett extra batteri och USB-anslutningar.

ASUS börjar skeppa de första modellerna på marknaden under andra veckan i maj. Men förhandsbokningar går att göra redan idag. Samtidigt planerar man att lansera en 3G-modell av surfplattan framåt sommaren.

Fullständiga specifikationer för ASUS Eee Pad Transformer finns här nedan;

asus.eeepad

Specifikationer ASUS Eee Pad Transformer
Skärm 10.1″ LED-bakbelyst skärm med IPS panel (1280 x 800) och 10 punkters multi-touch stöd, reptåligt glas
Operativssytem Android 3.0 Honeycomb
Plattform NVIDIA® Tegra™ 2
Minne LP DDR2 1 GB
Lagring 16GB /32GB (1) EMMC + Obegränsat lagringsutrymme på ASUS WebStorage
Trådlöst 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR
Kamera 1.2MP (framtill), 5MP Auto fokus (baktill)
Anslutningar (surfplatta) 2-in-1 Ljudanslutning (Hörlurar / Mic-in); 1x mini HDMI 1.3a port
1x Micro SD kortläsare; 1x Intern mikrofon; 1x Stereohögtalare
Anslutningar på dockstation (note) 2x USB 2.0; 1x SD kortläsare
Sensorer G-Sensor, Ljussensor, Gyroskop, E-kompass, GPS
3G Modul Tillval
Flashstöd Ja
Multi-tasking Ja
Specialapplikationer ASUS Launcher, MyLibrary, MyNet, MyCloud, File manager, PC sync
Batteri 9.5 timmar; 24.4Wh Li-polymer Batteri(4) 16 timmar med dockstation
Storlek/Vikt 271x177x12.98mm / 680g (med battery)

asus.eeepad2

asus.eeepad3

asus.eeepad4

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
phudenSwedish BerserkjohnjensenJacob HugossonWingman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Riktigt bra prislapp måste ja säga tillsammans med dockningsstationen.

Imlal
Gäst
Imlal

Mycket bra pris måste jag säga. Förstår inte varför dockan till Motorola Atrix skall vara så hutlöst dyr. Bara dockan kostar ju som hela detta paket.

//Jimmy

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”smartidiot89″]Riktigt bra prislapp måste ja säga tillsammans med dockningsstationen.[/quote]

Japp bra pris helt klart. Min första tanke var om man kan installera Ubuntu på den? Hade varit riktigt fränt!

Fantoon
Medlem
Fantoon

Riktigt elegant, ”vill ha” faktorn är riktigt hög. Hoppas på en NHTV review 😉

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”smartidiot89″]Riktigt bra prislapp måste ja säga tillsammans med dockningsstationen.[/quote] Japp bra pris helt klart. Min första tanke var om man kan installera Ubuntu på den? Hade varit riktigt fränt![/quote]Om du googlar runt lite så tror jag det finns ett rätt så omfattande arbete att ordna Ubuntu-stöd för Tegra 2. Kan vara minnet som spökar men tror nästan det haha![quote name=”Anton Karmehed”]Ja det är ett närmast överraskande bra introduktionspris. Men jag undrar ju samtidigt hur många ex av 32GB modellen (utan docka) som man kommer sälja, kan ju inte bli många kan man tycka..Det är säkert en helt… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

Är väll som alla andra surfplattor och smarta mobiltelefoner inklusive Samsung Galaxy S = man ser sin egen spegelbild i solen och tar fram sin netbook istället. Den har matt skärm.

Annars en intressant skapelse.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”smartidiot89″]Riktigt bra prislapp måste ja säga tillsammans med dockningsstationen.[/quote] Japp bra pris helt klart. Min första tanke var om man kan installera Ubuntu på den? Hade varit riktigt fränt![/quote]Om du googlar runt lite så tror jag det finns ett rätt så omfattande arbete att ordna Ubuntu-stöd för Tegra 2. Kan vara minnet som spökar men tror nästan det haha![quote name=”Anton Karmehed”]Ja det är ett närmast överraskande bra introduktionspris. Men jag undrar ju samtidigt hur många ex av 32GB modellen (utan docka) som man kommer sälja, kan ju inte bli många kan man tycka..Det är säkert en… Läs hela »

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

För min del rycker det lite i köpnerven, Har som vissa andra påpekat haft lite svårt att ta till mig konceptet med en surfplatta. Om tanken är att man bara ska ha den för att slösurfa i soffan så räcker det inte. Men att köra den med ett tangentbord och på så sätt även kunna använda den som en laptop gör den definitivt mer köpvärd, Är intresserad av hur tjock/ hur mycket den väger med tangentbordet. Kan den matcha en netbook till mått (och till viss del funktionalitet såsom mailande, surfande och andra vardagliga saker som inte kräver jättemycket kräm)… Läs hela »