ASUS EA-N66 är en så kallad Ethernet till WiFi-brygga där man genom en ensam gigabit ethernet-anslutning kan sprida sitt snabba nätverk trådlöst med hög hastighet. ASUS nya WiFi-brygga kan serva trådlösa enheter mer  hastigheter på upp till 450 Mbps i en riktigt tilltalande design.

ASUS har gjort ett starkt intåg på routermarknaden och de senaste åren har tillverkaren lanserat flera kraftfullare modeller som gjort sig kända för att blanda prestanda med trevlig design. Något man tagit ett steg längre med lanseringen av WiFi-bryggan ASUS EA-N66.

Med sin ensamma gigabit ethernet-port är WiFi-bryggan en riktigt smidig enhet som mäter 122 x 111 x 62 mm och har en vikt på endast 110 gram. Den ensamma ethernet-porten gör det möjligt att koppla in WiFi-bryggan på ett snabbt trådad nätverk och koppla in trådlösa enheter med hastigheter på upp till 450 megabit per sekund. Detta genom WiFi 802.11n protokollet.

ean66

ASUS kallar sin EA-66N router för en 3-i-1 enhet då den kan agera ethernet-adapter, accesspunkt och trådlös repeater. ASUS har även försett den konliknande enheten med en kraftfull 3×3 antenndesign som med sin ortogonala konstruktion ska förhindra störningar mellan antennerna samtidigt som det finns stöd för både 2,4 GHz och 5 GHz frekvensbanden.

Att inte behöva gömma undan sina trådlösa routrar och accesspunkter är en klar fördel, något som ASUS EA-66N bör passa utmärkt för med sin trevliga design. Prislappen kommer att ligga på runt 900 kronor inklusive moms och EA-66N bör finnas i butiker under slutet av april.


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Baken är som smaken. Själv tycker jag den ser ut som en fjortis-startreck-leksak. Snygg teknikdesign syns inte!