Asus visade som väntat upp nya grafikkort baserade på Nvidias Geforce GTX 980 Ti GPU under Computex-mässan. Av flera anledningar var deras DirectCU III-modell den kanske mest intressanta i företagets nya serie. Vi bad Asus grafikproduktchef berätta mer om företagets nya grafikkortskylare samt deras helautomatiserade tillverkningsprocess.

Asus är en gigant på komponentmarknaden och även om den taiwanesiska tillverkaren på senare år haft tuff konkurrens på de flesta marknader har företaget fortsatt att hålla en hög profil på marknaden. Under Computex var man som väntat med på banan när det gällde nya grafikkort med Nvidias grafikkrets Geforce GTX 980 Ti. I Asus monter hittade vi både prototyper av kommande ROG Matrix samt hybridkylda ROG Poseidon utrustade med Nvidias kraftfulla GPU.

Asus lade samtidigt mest fokus på deras DirectCU III-modell som ligger närmast ett officiellt lanseringsdatum och kommer med företagets nya grafikkortskylare med samma namn. DirectCU III kommer med tre rejäla fläktar på vardera 100 millimeter och har som tidigare modeller möjlighet att stänga av fläktarna vid låga temperaturer för semipassiv drift. Grafikkortets rejäla kylfläns matchas av fem massiva värmeledningsrör där två av dem mäter in på hela 10 millimeter i diameter.

Första helt automatiskt tillverkade grafikkortet i världen

Förutom en ny massiv kylare är kortet tämligen unikt när det kommer till själva kretskortet. En egenutvecklad kretskortdesign som är helt automatiskt tillverkad med hjälp av robotar, vilket Asus ska vara först i världen att lyckas med. Resultatet är ett kretskort tillverkat med digital precision utan överflödiga lödpunkter och högre kvalité jämfört med kort som tillverkats med hjälp av mänskliga arbetare.

Asus Geforce GTX 980 Ti DirectCU III ska dyka upp i butiker under slutet av juni månad men varken pris eller klockfrekvenser är ännu bekräftade.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Läs mer från Computex 2015

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TrevligtRackhamDenRöde Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RackhamDenRöde
Gäst
RackhamDenRöde

Så slipper de tillverkning i Kina, där kineserna bara inrättar ett ”tredje skift” och kopierar deras grejer.

.

Trevligt
Gäst
Trevligt

Bra med maskintillverkade kort till 100% lär bli både bättre pris (eller högre marginal för dom) och högre kvalitet.
Fast vill nog påstå att de har överdrivit det hangjorda kortet lite för så snett har då aldrig komponenter suttit på mina grafikkort dock aldrig ägt ett ASUS kort heller 🙂