Asus MG279Q kan bli en sommarens mest intressanta skärmar för Radeon-ägare. Den 27-tum stora gamingskärmen ska nämligen inte bara utrustas med en mer högkvalitativ IPS-panel utan även stödja variabla uppdateringsfrekvenser på upp till 144 hertz. Nu bekräftar Asus att skärmen officiellt stödjer AMD Freesync för bättre spelflyt med Radeon-grafikkort.

När vi nyligen tog en närmare titt på AMD Freesync var vi imponerade av tekniken och hur snarlik prestanda den erbjöd med den i dagsläget mer påkostade motsvarigheten Nvidia G-Sync. Även om AMD:s teknik för variabel uppdateringsfrekvens gjorde bra ifrån sig var det sämre ställt med den 27-tums skärm vi testade tekniken på.

Det konstaterades ganska snabbt att AMD Freesync, likt Nvidia G-Sync, kräver en bra skärmpanel för att leverera den bästa möjliga upplevelsen och nu verkar Asus bli en av de tillverkare som ämnar höja ribban för Freesync-skärmar.

Asus ger bättre flyt för Radeon-ägare

Asus som hittills varit förvånansvärt tystlåtna kring Freesync har till NordicHardware bekräftat att deras kommande IPS-skärm MG279Q får stöd för AMD:s nya grafikteknik. Detta kommer göra det möjligt för Radeon-ägare med kompatibla grafikkort att njuta av variabla uppdateringsfrekvenser mellan 40-144 hertz.

Den maximala upplösningen på Asus 27-tums skärm landar på 2 560 x 1 440 pixlar och IPS-panelen kommer med en responstid på 5 millisekunder (GtG), kontrastförhållnade på 1 000:1 samt en ljusstyrka på 350 candela per kvadratmeter.

Till skillnad mot G-Sync skärmar kommer monitorn även utrustas med flera olika bildskärmsanslutningar som Displayport, minidisplayport, dubbla HDMI, MHL samt en tvåportars USB 3.0-hub.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/Bildskarmsguiden.pngAsus bekräftar att MG279Q går i masstillverkning i månadsskiftet april-maj och troligtvis finns ute i butiker som tidigast i maj månad. Prislappen är ännu obekräftad men väntas landa i samma prisklass som deras kritikerrosade Swift PG278Q som erbjuder liknande specifikationer men G-Sync stöd på en TN-panel för knappt 7 000 kronor.

Vi återkommer givetvis med tester på Asus MG279Q i Svenska bildskärmsguiden så håll ögonen öppna.

Relaterade artiklar

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Niaburethmcnaldoadolf512MioracleGambit_2K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Vet inte Asus om att jag har fått köpstopp av flickvännen 🙁

Mioracle
Gäst
Mioracle

Du hinner väl skaffa ny flickvän till mitten på Maj?!

Du säger, ingen skärm med flickvän… Jag säger, det går bra utan flickvän! De e stabilt! Upp o hoppa!

gustav II
Medlem

Jag är riktigt sugen på att skaffa denna skärmen. Verkar betydligt bättre än min nuvarande qx2710 1440p110 skãrm, går visserligen att klocka till 120hz men då blir färgerna alldeles för mörka.

Gissar att man blir rätt låst till AMD tyvärr(har iof inte tänkt att byta).

Mikael
Medlem
Mikael

[quote name=”adolf512″]Jag är riktigt sugen på att skaffa denna skärmen. Verkar betydligt bättre än min nuvarande qx2710 1440p110 skãrm, går visserligen att klocka till 120hz men då blir färgerna alldeles för mörka.

Gissar att man blir rätt låst till AMD tyvärr(har iof inte tänkt att byta).[/quote]
Freesync är vad jag förstår inte proprietär, men det är tyvärr ganska osannolikt att Nvidia skulle vilja stödja en direkt konkurrent till G-Sync.

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Mioracle”]Du hinner väl skaffa ny flickvän till mitten på Maj?!

Du säger, ingen skärm med flickvän… Jag säger, det går bra utan flickvän! De e stabilt! Upp o hoppa![/quote]

Stabilt som fan. När kan ja köpa? Jag kan betala mä singlar elleh va som helst!