ASUS AT5IONT-I ser ut att bli första tillskottet ur nästa generations mini-moderkort från ASUS. Moderkortet som baseras på en tvåkärnig Intel Atom D525 CPU på 1,8 GHz och andra generationens NVIDIA Ion krets, allt i ett litet och smidigt mini-ITX format som gjort för HTPC-marknaden.

När vi i april kikade närmare på ASUS AT3IonT-I Deluxe blev vi mäkta imponerade av detta minimoderkort som med Ion och en strömsnål Atom CPU verkade vara en perfekt grund för en HTPC. Nu har ASUS både uppgraderat processorn och grafikdelen till kraftfullare lösningar och på pappret ser det riktigt lovande ut.

Moderkortet har stöd för upp till 4 GB DDR3 RAM samt en ensam PCIe x4 plats för expansionskort. Övrig funktionalitet finns integrerad i Intels NM10 sydbrygga med bland annat två SATA 3,0 Gbps portar, fyra USB 2.0 utgångar samt en 8-kanals Realtek ljudkrets med stöd för DTS Surround Sensation. ASUS har även passat på att trycka in två stycken SuperSpeed USB 3.0 portar genom en NEC-kontroller.

Systemet kopplas in i en TV eller bildskärm genom dess HDMI- eller DVI-utgång.

ASUS AT5IONT-I använder sig av en vanlig 24-pins ATX-kontakt för strömförsörjning men Deluxe-modellen (motsvarande modell som vi tidigare testat) med extern AC-nätdel, WiFi och Bluetooth kommer i juli månad. Då med en något högre prislapp. 


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid