Small preview image

 


ASUS Ares är en vidareutveckling av AMD Radeon HD 5970, världens snabbaste grafikkort. ASUS har plockat ner referenskortet från AMD i sina beståndsdelar och byggt upp det i en ny skepnad som likt ASUS Mars ska lägga en ny ribba för grafikprestanda på marknaden. Vi har vid flera tillfällen rapporterat om detta häftiga kort med inte bara detaljerade specifikationer utan även mer udda information som att kortet kommer väga mellan 3-4kg när det lanseras och att prislappen blir någonstans runt 10 000 kronor.



ASUS Ares använder sig av dubbla Cypress XT GPU:er och med en klockfrekvens på 850MHz har de samma beräkningskraft som i singel-GPU kortet Radeon HD 5870 och betydligt högre prestanda än HD 5970 med 725MHz GPU-klockfrekvens. Upp till detta har kortet 4GB GDDR5 RAM som även detta använder sig av samma klockfrekvens som HD 5870, nämligen 1200MHz (4800MHz effektivt).



ASUS Ares vs. ASUS Matrix 5870


Något vi tidigare inte varit införstådda vid är i vilken prestanda detta mynnar ut i. Men det kan vi svara på idag. ASUS Ares ser ut att leva upp till sitt gudabenådade namn då vi nu ser hur kortet dundrar fram i Futuremarks 3DMark Vantage testsvit.


Vi har lyckats få tag på tidiga resultat av en ASUS Ares CrossFireX uppsättning där vi alltså har två av dessa monsterkort kopplade samman. Tillsammans med Intels sexkärniga Core i7 980X CPU blir resultaten mycket imponerande, särskilt med tanke på att grafikkorten körs i sina standardklockfrekvenser och processorn endast är överklockad på luft.


Systemspecifikationer:



  • Intel Core i7 980X @ 4,5GHz (luftkyld)
  • ASUS Rampage III Extreme
  • 2 x ASUS Ares Radeon HD 5970 4GB
  • Corsair Dominator GTX2 Tripple channel
  • 2 x Corsair TX950 950W

Med dessa förutsättningar mäktar ASUS Ares med en Vantage-poäng av X27321. Vilket skulle ge datorn en femteplats på Futuremarks topplista.



Första testerna med ASUS Ares CrossFireX (klicka för stor bild)


Detta är alltså med ett helt luftkylt system där grafikkorten inte ens överklockats. Något som får oss att vänta i förundran över vad samma system och några liter flytande kväve kan avverka.





ASUS Ares ser som väntat ut att bli något utöver det vanliga. Men i en begränsad upplaga och ett skyhögt pris lär det vara få som får möjligheten att själva sätta tänderna i ett av korten, något vi givetvis hoppas göra inom en snar framtid.





Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments