Danska Asetek har blivit en aktad tillverkare på kylningsmarknaden med sina slutna vattenkylningssystem som företaget sålt både till stora PC-byggare men även byggt produkter ut till andra tredjepartstillverkare som Corsair. Nu passar Asetek på att visa hur det faktiskt går till att tillverka en sluten vattenkylare som skeppas färdig från fabrik.

Slutna vattenkylare har blivit starka konkurrenter till traditionella kylflänsar när det kommer till CPU-kylning men faktiskt även på senare tid grafikkortskylning. Med vatten som kylmedie är kylarna ofta kapabla att hantera stora mängder värmeenergi och samtidigt tar de förhållandevis lite utrymme kring övriga komponenter.

Till skillnad mot traditionella vattenkylningssystem som användare själva plockar ihop och monterar skeppas Aseteks produkter slutna från fabrik och färdiga att användas. Detta gör dem säkrare för vanliga användare samtidigt som det också involverar en hel del ytterligare tillverkningsmoment, något som man nu väljer att åtminstone ge en glimt av i ett publicerat videoklipp.

I videon visar Asetek hur man tillverkar en Corsair H75 kylare där det ingår flera delikata moment som att matcha slangkopplingar med vattenblock, löda fast elektronik och paketering av slutprodukten så att den inte tar skada i transport.

Asetek är i dagsläget involverad i en patentstrid med kylartillverkaren Cooler Master där det danska företaget sagt att man inte har för avsikt att licensiera sina tekniska lösningar utan verkar vilja fortsätta hålla kontroll på tillverkningen av sina slutna vattenkylningssystem.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid