Small preview image

Asetek Low Cost Liquid Cooling (LCLC) är något så ovanligt som ett kompakt och prisvärt vattenkylningssystem. Grundidén med LCLC var att utveckla en kylare som mötte de krav och standarder som krävdes av OEMs och PC-byggare. Man var tvungen att göra systemet slitstarkt, inte för dyrt, lättskött men också välpresterande. Vi har redan sett systemet in action i HPs Blackbird och i ytterligare ett par system från andra tillverkare, men man kan faktiskt också få tag på systemet inom konsumentmarknaden genom Aseteks partner NorthQ, för så lite som $70. På HotHardware har man publicerat en recension av LCLC med både processor och grafikkortsblock installerade.



Man jämför vattenkylningssystemet med Intels standardkylare och Silverstone’s NT-06 kylare. LCLC står bra upp mot dessa kylare och viktigast av allt, det görs vid betydligt lägre ljudnivå. Samma sak kan sägas om GPU testerna, där LCLC lyckas kyla grafikkortet riktigt väl. Skulle man trots detta vara missnöjd med vattenkylningens prestanda kan man helt enkelt trycka på en snabbare fläkt på radiatorn.



Vi har en intervju på gång med Aseteks vd André Sloth Eriksen som kommer att dyka upp senare i veckan, tills dess kan ni kika närmare på HotHardwares recension av LCLC.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid