Small preview image

Asetek har varit ganska tysta av sig den senaste tiden och när man nu lanserar ett nytt vattenkylningssystem är det tyvärr inte för oss entusiaster utan för systembyggare. Men det är inte så svårt att vända detta till något positivt då Aseteks initiativ kan få vattenkylning mer etablerat och accepterat på OEM-marknaden. Deras nya system heter LCLC och förkortningen står för Low Cost Liquid Cooling Solution vilket är en bra förklaring på systemets inriktning. Asetek har försökt skapa ett så enkelt och kostnadseffektivt system som möjligt för att systembyggare ska tycka att det är ett gångbart alternativ till vanlig luftkylning.



Man har visat upp systemet på IDF i San Francisco och menar att det ska vara ett ypperligt sätt för systembyggare att ta fram kraftfulla men samtidigt mycket tysta system för allt från kontoret till vardagsrummet. Bassystemet består av en liten radiator med en 120mm fläkt och ett vattenblock för processorn. Men detta kan kompletteras med vattenblock för grafikkort och styrkretsar.


”Live demonstrations include a micro ATX Digital Home (Intel® Core™2 Duo) system noise reduced from 34 dBA to less than 25 dBA (equal to bedroom ambient).”



I nuläget verkar alltså inte Asetek LCLC vara aktuellt för konsumentmarknaden och även om det knappast är någon entusiastlösning finns det nog många som velat utrusta sina datorer med tyst och effektiv kylning till ett bra pris. Hur det blir med den saken återstår att se.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid