Aseteks senaste alster är ett vattenkylningskit som går under namnet WaterChill KT03-L20 och är enligt tillverkaren en ”entry-level kit”. Helt enkelt ett kit för den som vill prova på vattenkylning och som inte kräver det allra värsta utan istället vill komma undan med ett bra pris.
Asetek trycker dock på att det inte tummats på kvaliten när man valt komponenter. Även om det inte är de värsta komponenterna som erbjuds i paketet, av förklarliga skäl, ska prestandan vara fullgod för de allra flesta. Speciellt då kitet primärt riktas mot lite mindre erfarna konsumenter.
Något vi inte betvivlar då komponenterna i kitet är välkända modeller.


Det nya WaterChill-kitet består primärt av ett WaterChill CPU-vattenblock, Black Ice Pro radiator och en Hydor vattenpump (700 l/h). Utöver detta finns allt man ska behöva för att komma igång, t.o.m kylpasta och vattenslang.
Kitet fungerar på alla de stora processorplattformarna i dagsläget, Socket A, Socket 754/940 och Socket 478.


Riktpriset på kitet är 86 euro (exkl. moms) enligt Asetek vilket i dagsläget blir runt 960 SEK inkls. moms. Ett mycket intressant pris för ett komplett vattenkylningskit måste vi erkänna. Det finns kylflänskombinationer som går på liknande summor och tittar vi på prestanda/ljudnivå är ett vattenkylningskit i denna klass ett klart bättre val.Detta är enligt oss en klar indikation var vattenkylningsmarknaden är på väg, den har blivit mer accepterad genom åren och ser bara ut att bredda och förstärka sin position.


För er som är intresserade av lite tyngre vattenkylningskit kan vi tipsa om en mycket intressant recension på NH inom en snar framtid. Där vi bland annat tittar närmare på ett av Aseteks high-end vattenkylningskit, det kommer garanterat att bli intressant läsning.


Tills dess kan ni läsa mer om Asetek WaterChill KT03-L20.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid