Danska kylartillverkarna Asetek fortsätter att satsa på sina OEM-lösningar och senaste alstret är tre nya vattenkylningspaket som ska få plats även i mindre datorlådor. Asetek 545LC, 565LX och 585LX använder sig alla av 92mm fläktar istället för de 120mm fläktar vi är vana vid, något som tar mindre utrymme.

Asetek har sett ett större behov hos sina kunder på smidigare vattenkylningspaket där man inte minst eftersöker smalare lösningar. Asetek har svarat genom att byta ut de något effektivare, men också mer utrymmeskrävande 120mm radiatorerna mot en smalare modell.

545lc_straight

Asetek 545LC är instegsmodellen som med en enkel 92mm radiator och ett vattenblock ska lanseras i mitten av december. Men Asetek har även två lösningar med dubbelländgsradiatorer där 565LX samt 585LX har betydligt mer radiatoryta samt plats för två stycken 92mm fläktar. De två vattenkylningspaketen utrustas med En resp. Två vattenblock där 585XL alltså kan användas i smala system med dubbla processorer.

565lx_straight 585lx_straight

Aseteks slutna vattenkylningspaket ska ha en livslängd (MTBF) på 50 000 timmar och kräver inget som helst underhål. Kylningslösningarna stödjer både AMD och Intels olika processorplattformar och väntas dyka upp i flera OEM-system under nästa år. Kanske även någon konsumentpartner som Corsair eller NorthQ hoppar på tåget och lanserar liknande lösningar för konsumentmarknaden.

asetek.lclc
BoxxTech är en av tillverkarna som nyttjar Aseteks nya smalare vattenkylningspaket

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedvoleyro Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Voleyro
Medlem
Voleyro

Jag tror även att sådana lösningar lär bli standard inför framtiden. Skulle inte förvåna mig om även next gen konsoler kommer med sådan lösning.

Tror ni 585XL skulle kunna kyla ned grafikort på SLi/CRossfire? Vattenblocket får man väl tweaka på kretsen.