Small preview image

Asetek har lanserat en ny produkt inom
sitt vattenkylningssortiment och det handlar om något så banalt som en pump.
Detta är dock inte vilken pump som helst utan här har Asetek utökat pumpens
användningsområden markant. Först och främst agerar pumpen även vattentank
vilket gör att man slipper ännu en extra komponent i sitt vattenkylningskit. Men
det kanske mest intressanta är att pumpen kan styras genom din dator då den både
har USB-anslutning och speciellt framtagen mjukvara för att både styra
pumpen och fläktarna i ditt vattenkylningssystem.


Asetek WaterChill 12V pump är nämligen utrustad med ett kontrollkort som genom den specialutvecklade mjukvaran både kan styra pumpens hastighet och kopplar man in sina fläktar på kontrollerkortet kan även deras hastighet styras snabbt och enkelt. Kontrollerkortet har stöd för 6 st fläktar genom i två grupper och utöver att visa upp genomgående information om systemet i sin mjukvara kan man koppla en LCD-panel direkt till pumpen för att ha lättare översikt på temperaturer och dylikt.



Det är inte varje dag man ser en featurespäckad vattenpump, detta är nog faktiskt första gången om vi ska vara ärliga. Men om WaterChill 12V pump kan vara en kombination av vattenpump/tank och fläktkontroller låter det onekligen mycket intressant. Priset på den nya pumpen är dock relativt högt, basmodellen som varken inkluderar tank eller slangkontakter går lös på 59 euro (550 SEK) medan ett komplett kit med toppmodellen (Xtreme), som stödjer styrning av pumphastighet, kostar 77.50 euro (720 SEK).


Vi ser fram emot att se hur väl denna ”intelligenta” pump presterar och vi är övertygade om att flera tillverkare kommer följa i Aseteks spår då det i vår mening är ett intressant sätt att göra vattenkylningskit mer användarvänliga och lättövervakade.


:: Läs mer om WaterChill 12V DC pump med integrerad vattentank

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid