Small preview image

I samband med lanseringen av sin desktopfamilj Clarkdale har Intel även passat på att släppa lös sin mobila motsvarighet. Arrandale är utvecklingsnamnet på processorserien och likt sina syskon är det 32 nanometer teknik och integrerad GPU som står på schemat. Arrandale är dock något klenare och betydligt mera strömsnål än sitt syskon men av de första testerna att döma är styrkorna egentligen de motsatta i en mobil miljö.Prestandamässigt är Arrandale en saftig uppgradering från Intels nuvarande mellanklassplattform Core 2 Duo. Med lika många kärnor men med HyperThreading och aggressiva Turbo-lägen är prestandan mycket högre i Arrandale, även den integrerade grafikkretsen ser rapp ut i jämförelse med de mobila grafikkretsar Intel tidigare erbjudit. Särskilt med sin egna Turbo-teknik.


Tyvärr har man trots 32 nanometer teknik och strömsparfunktioner inte lyckats pressa ner strömförbrukningen till de nivår vi hade hoppats. Arrandale får helt klart mer gjort per watt, men batteritiderna är trots allt inte längre än ett par timmar vid belastning.


Under CES lär vi få se betydligt fler Arrandale-baserade datorer men redan idag har det dykt upp ett flertal tester på ASUS K42F som med Intels Core i5-540M ligger någonstans i mitten av de 11 (!) stycken olika Arrandale processorer som Intel lanserat idag.Läs mer om Arrandale i testerna nedan;
:: PC Perspective :: Anandtech :: HotHardware :: TechReport ::

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid