ArenaNet, Spelstudion bakom onlinespelen Guild Wars och Guild Wars 2, har nu bekräftat att 143 av företagets anställda har sagts upp som en del av moderbolagets omstrukturering i väst.

Ännu ett välkänt namn inom spelindustrin kapar nu sin arbetsstyrka. I februari var det Activision Blizzard som sade upp nästan 800 anställda i en omstrukturering av företaget inför ett förväntat medelmåttigt 2019. Nu är det dags igen, denna gång är det utvecklaren ArenaNet som stått för MMORPG-spelen Guild Wars och Guild Wars 2 som sagt upp 143 personer.

En talesperson för spelstudion har bekräftat till GameDaily att ”ett antal ArenaNet-anställda har påverkats av moderbolaget NCSofts omstrukturering av spelutveckling och publicering i väst.”

ArenaNet uppskattas ha (haft) omkring 400 anställda. Detta innebär att uppsägningen av de 143 personer som från och med idag inte längre jobbar hos företaget resulterar i att utvecklarens arbetsstyrka minskar med cirka 35 procent. Företaget ska enligt Kitguru ha nämnt att detta inte kommer påverka varken Guild Wars, Guild Wars 2 eller kommande spelinnehåll på något vis.

Lång tid mellan lanseringar

ArenaNets senaste stora lansering var expansionspaketet Path of Fire till Guild Wars 2. Detta expansionspaket lanserades i september 2017, något som betyder att studion inte haft några stora produktlanseringar på ungefär ett och ett halvt år. Enligt Kotaku ska en person med insyn i ArenaNet ha nämnt hur företaget haft flera projekt på gång under de senaste åren. Personen nämner dock att utvecklingstiden som krävs för nya produkter har ökat och bristen på nya lanseringar under 2018 och 2019 har lett till en ansträngd ekonomi för spelutvecklaren.

Hur pass löftet om att inga av utvecklarens nuvarande speltitlar kommer att påverkas av detta håller återstår att se. Det är även upp till tiden att bevisa om denna omstrukturering kommer att leda till förbättringar hos NCSoft och ArenaNet sett till den ekonomiska aspekten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Daniel LundqvistFredrik Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Gäst
Fredrik

Rekommenderar guild wars 2 samt expansionerna till alla som gillar mmorpg. Men ska det inte vara ”Arenanet okar intakterna” det ar ju trakigt att folk inte far jobba, men det ar mycket lonsamt att folk inte far jobba. Det handlar ju om pengar, inte om manniskor.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

På vilket sätt ökar man intäkterna genom att sparka folk? Det man gör är väl att man minskar utgifterna och eventuellt ökar vinsten i så fall.