Small preview image

Arctic Cooling har några av de mest intressanta tredjepartskylarna på marknaden för grafikkort i sitt sortiment. Anledningen till att kylarna blivit så populära är inte bara för att de ser bra ut, de presterar ofta bra också, samtidigt som ljudnivån hålls på en bra nivå. I februari lanserade Arctic Cooling sin Accelero XTREME serie med stöd för både AMD Radeon HD 2900 serien och GeForce 8800 serien. Arctic Cooling har nu tillkännagivigt efterträdaren som ger stöd för den nyligen lanserade GeForce 9800 serien, Accelero Extreme 9800.



Accelero EXTREME 9800 har tre tysta 80mm PWM fläktar som kyler en stor kylfläns som sträcker sig över hela grafikkortet. Fem 6mm heatpipes forslar värmen från kopparkärnan ut till den större aluminiumkylflänsen. Arctic Cooling hävdar att kylaren ska hantera upp till 240W TDP, och att Accelero XTREME 9800 är upp till 33% svalare än standardkylaren, vid samma ljudnivå.




Den kyler både minne och spänningsregulatorerna, och skeppas med applicerad MX-2 kylpasta. Priset väntas ligga på runt 300 kronor.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid