Small preview imageArctic Cooling fortsätter att sätta sin prägel på tredjepartsmarknaden för datorkylning där man lanserat flertalet uppmärksammade modeller både för processorer och grafikkort. Deras senaste alster är en avart av tillverkarens större kylare. Accelero Twin Turbo är en något mindre modell av Accelero Extreme. Istället för tre 80mm fläktar har kortet bara två. Kylflänsen är även den något mindre, vilket gör längden på kylaren något mer lätthanterlig.

Accelero Twin Turbo är kompatibel med både Radeon HD 4850 och 4870, tillsammans med högprestanda-versionerna från förra generationen, 3870 och 3850. Ser vi till NVIDIA stödjer kylaren GeForce 9600GT, 8800GTS (G92), 8800GT och även en massa äldre kort, både från NVIDIA och ATI.



Kylaren är multi-GPU kompatibel och kyler både RAM och spänningsregulatorer. Man har försett kylaren med fyra heatpipes och 30 kylflänsar som ska klarar av upp till 120W. Arctic Coolings egna tester med GeForce 9600GT visar att ljudnivån sänktes till en tiondel av standardkylaren och att temperaturerna vid belastning sänktes med mer än 30 grader celcius.



Riktpriset på kylaren ligger på runt 300 kronor, även det något mindre än vad man får betala för storebror Accelero Extreme.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid