AMD Radeon R9 Nano är ett riktigt kraftpaket och med en längd på endast 15 centimeter imponerade det storligen på redaktionen när det kom till sin kapacitet i ultrakompakta speldatorer. Grafikkortets kylare är förvånansvärt kapabel sin storlek till trots men Aquacomputer tillkännager nu Kryographics R9 Nano – ett slimmat och sexit vattenblock för Nano.

Med ett listpris på drygt 7 000 kronor är AMD Radeon R9 Nano ett exklusivt grafikkort för en specifik målgrupp – entusiaster som bygger små och ultrakompakta datorer med fokus på maximal spelprestanda. Grafikkortet är inte bara kraftfullt utan faktiskt även förvånansvärt effektivt kylt men i trånga chassilösningar får luftkylaren på kortet svettas rejält och kan då bli förhållandevis högljud.

Aquacomputer har tagit tillfället i akt och lanserat ett nytt vattenblock skräddarsytt för AMD:s nya minsting. Kryographics R9 Nano är sin ringa storlek till trots ett heltäckande block som tillverkas av koppar och kommer med antingen aluminiumtopp eller ett transparent akrylglas.

Kylmediet leds i kanaler över blocket och kyler GPU, minneschip och spänningsregulatorer på kortet och ska enligt Aquacomputer vara tillverkat i Tyskland efter AMD:s egna 3d-ritningar av grafikkortet. Detta för att matcha måtten på grafikkrets, HBM-minnen och övriga delikata komponenter på kortet.Mellan vattenblocket och GPU samt HBM-kretsarna sitter kylpasta medan spänningsregulatorerna leder värme till blocket med värmeledande tejp.

Under 35 grader vid tung belastning

Aquacomputer menar att man vid Furmark-belastning lyckas hålla GPU-temperaturen till under 35 grader celsius med en vattentemperatur på 27 grader celsius.

Kryographics R9 Nano täcker endast en expansionsplats i ditt chassi och kommer att finnas tillgänglig hos Aquacomputer under nästa vecka, till vilket pris är ännu oklart.

Läs mer om Radeon R9 Nano

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HybrizThomaseronum Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseronum
Gäst
Thomaseronum

Mycket trevligt! 🙂

Tyvärr ligger kortet utanför min budget, men det hade varit roligt
med en sån här lösning i ett väldigt kompakt bygge! 🙂

Mikael Linnér
Medlem

Det heter sexigt… 🙂