Small preview image

Apple är förmodligen världsbäst på att sälja produkter med god marginal och deras iPad är inget undantag. När en analytiker på BroadPoint AmTech nu räknat fram kostnaden för de komponenter som används i varje iPad landar slutnotan på 290.50 USD för basmodellen i programmet, service kostnader inräknade. Samma produkt som Apple säljer för 499 USD i butik.



Marginalen ökar för varje modell i produktsortimentet där datortillverkaren tjänar allra mest på sin 32GB modell med 3G-stöd. Prislappen för denna modell lyder 729 USD vilket kan jämföras med Apples tillverkningskostnader på 332 USD. En marginal på sanslösa 55.1%.


Apple väntas få en genomsnittlig marginal på runt 50% för sin iPad familj och även om man då inte räknar in kostnader för marknadsföring och logistik. Men det landar trots detta på marginaler de flesta företag bara drömmer om.


Dyraste komponenten i Apples iPad är inte helt oväntat den 9,7-tum stora LCD-displayen som beräknas kosta 100 USD. Den intressanta Apple A4 processorn i sin tur kostar endast 15 USD.



Apple gjorde stor sak av att man introducerade sin iPad vid en så pass låg prisnivå. Men även om prisnivån var oväntat låg för en Apple-produkt var marginalerna lika imponerande som vanligt och sätter tillverkaren i en bekväm position för eventuell priskrig.


Källa: ComputerWorld

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments