Apple lanserade nyligen sina nya Macbook Pro-modeller varav den största modellen kan utrustas med en Intel Core i9-processor. Nu hävdas det att Apples design inte klarar av att kyla processorn ordentligt vilket leder till prestandaförlust.

Under förra veckan avtäckte Apple sina nya Macbook Pro-modeller. Dessa kommer i två storleksklasser: 13 tum och 15 tum. Ett av den nya generationens dragplåster är att den sistnämnda modellen kan utrustas med en högpresterande processor i form av en Intel Core i9-8950HK med en klockfrekvens på 2,9 gigahertz (GHz).

Nu hävdar Youtube-profilen Dave Lee att han efter tester kunnat fastställa att Apples kylsystem hos dessa bärbara datorer helt enkelt inte är tillräckligt. Medans datorn visar framfötterna i testsviten Geekbench test som nyttjar flera processorkärnor och trådar är det dock en annan historia i videoredigeringsprogrammet Adobe Premier Pro.

I Lees video kan vi se hur processorn under belastning från Premiere Pro lider av påtagliga värmeproblem och dess klockfrekvens dyker efter en kort tid ner till 2,2 GHz. Lee menar att all den potential som processorn har är helt bortslösad i det chassi Apple har satt den i.

Lee påpekar att dessa datorer inriktar sig mot, och används av, personer som behöver en arbetshäst. Faktumet att Apple inte byggt datorns chassi eller kylarlösning kring själva processorn är enligt Lee oacceptabelt. Speciellt med tanke på prislappen dessa datorer kan bära om de uppgraderas till sin fulla potential.

Lee upptäckte att 2017 års Macbook Pro med en Intel Core i7-processor lyckades klämma fram bättre siffror i Adobe Premier Pro. För att försöka råda bot på de hiskeligt låga siffrorna hos Core i9-processorn samt bekräfta sitt eget påstående placerade han datorn i en frys och körde samma 5,5 minuter långa rendering i Premier Pro.

Värt att ha i åtanke är dock att Lee endast visar hur grova processorns värmeproblem blir i just Adobe Premiere Pro. Detta är alltså siffror från en enda arbetsbelastning. Något som inte nödvändigtvis betyder att datorns prestanda tar lika mycket stryk när andra program används.

Nya generationens Macbook Pro får Intel Coffee Lake under huven

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid